spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

UCIMR anunță concertul CelloVision, parte a proiectului MuziColine, de la Căminul Cultural din Richiș, Sibiu

Știri din Județ

Publicitate
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță concertul MuziColine din luna aprilie. Sâmbătă, 13 aprilie, de la orele 18:00, la Căminul Cultural din Richiș va avea loc concertul susținut de CelloVision, format din Adrian Mantu (violoncel), Dermont Dunne (acordeon) și Mihai Cucu (multimedia).

CelloVision

Publicitate

Proiectul CelloVision își propune să conecteze diferite forme de artă și artiști prin utilizarea videografiei avangardiste. Aducând pe scenă muzică live și preînregistrată, împreună cu elementul vizual, acesta implică publicul într-o experiență de neuitat, sub forma unei călătorii muzicale de la clasic la contemporan, îmbinată cu jocul de imagini figurative și abstracte.

Adrian Mantu

Dr. Adrian Mantu este violoncelistul/fondatorul RTÉ Contempo Quartet, Cvartet în Rezidență al Televiziunii Naționale a Irlandei, din 2014 și profesor de violoncel și muzică de cameră la RIAM. Anul trecut, a primit un doctorat onorific de la NUIG. A câștigat 16 premii internaționale la competiții de violoncel și muzică de cameră (Londra, München, Berlin, Praga, București, Graz, Hamburg, Sofia, Roma). A susținut peste 2.000 de concerte în întreaga lume, în 46 de țări (în locații precum Wigmore Hall, Filharmonica din Berlin, Opera din Tel-Aviv, Carnegie Hall, Gedai Tokyo, NCH). Adrian Mantu a avut onoarea de a interpreta în fața unor personalități marcante (Michael D Higgins, Prințul Charles, Nelson Mandela, Papa Ioan Paul al II-lea, câștigători ai Premiului Nobel și vedete de la Hollywood).

A compus și aranjat muzica pentru filmul „Trop Tard” (selectat pentru Festivalul de la Cannes) și a înregistrat muzica pentru „Band of Brothers” al lui Steven Spielberg și Tom Hanks. Recent, a sărbătorit 20 de ani de la înființarea RTÉ Contempo Quartet prin peste 100 de concerte în Irlanda și străinătate (inclusiv apariții în NCH, Wigmore Hall și turnee în Marea Britanie, Finlanda, România, Italia și Suedia). Interpretează în egală măsură pe violoncele baroce, moderne și electrice. Ultimul său album „New Airs” a ajuns direct pe locul 3 în topurile iTunes pentru muzică clasică! Înregistrările sale pot fi găsite la casele de discuri Universal, Sony, Quartz, Deutsche Schallplatten și NMC.

Mihai Cucu

Mihai Cucu deține o diplomă în Restaurare și Conservare Artă de la Universitatea de Arte George Enescu din Iași și a studiat ceramica la Universitatea de Arte Falmouth, Cornwall, Anglia. A lucrat intensiv ca artist video la festivaluri în multe țări, inclusiv România, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Olanda și Grecia, printre altele. A creat și prezentat videoclipuri pentru mulți compozitori și interpreți: International Week of New Music Festival, Meridian Festival, InnerSound Festival-Bucharest, Music for Galway Festival, The Galway Music Residency National Tour ‘Different trains’- Ireland, Theater of Sound – Dublin, New Music New Audiences – Galway City Museum, Catsheuvel Festival – The Hague, De Nieuwe Regentes Theater – Netherlands, Porta Theater – Athens, Schwankhalle Arts Centre – Germany, Europalia Festival – Belgium etc.

A fost artist în rezidență la Inis Oírr Arts and Heritage Centre, Co Galway și la Hilltown Studio Theatre, Co Westmeath. Din 2016, lucrează part-time pentru Muzeul Municipiului București ca grafic și video designer. Pe lângă crearea de imagini pentru spectacole de muzică contemporană și regia de scurt-metraje, Mihai a lucrat ca fotograf și editor video prolific. Astfel, crearea de artă video, fotografie, filmarea și editarea de filme și clipuri muzicale, pictura și predarea l-au ținut ocupat în ultimii ani în Irlanda și România. Lucrările sale au fost aclamate atât de mass-media, cât și de comunitatea artistică.

Dermot Dunne

Acordeonistul Dermot Dunne și-a început cariera de interpret după ce a câștigat Irish National Music Competition – „Musician of the Future” în 1996. A studiat la Conservatorul Tchaikovsky din Kiev, Ucraina, în perioada 1996-2001, și acum urmează o carieră activă ca interpret și ca profesor la Conservatorul TU Dublin. Concertează regulat în săli și la festivaluri din Irlanda și a oferit recitaluri de muzică de cameră și concerte în multe țări europene, dar și în SUA, Canada, China, Singapore și Qatar. A interpretat alături de muzicieni europeni renumiți, inclusiv Pekka Kuusisto, Natalie Klein, Katherine Hunka și Cvartetul Vogler și a înregistrat cu grupuri, inclusiv Crash Ensemble, Irish Chamber Orchestra, Lunfardia, violoncelistul Adrian Mantu, Mary Coughlan și The Far Flung Trio.

MuziColine este un proiect al Asociației Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Detalii pe website-ul https://mfe.gov.ro/pnrr/ și pagina de Facebook Planul Național de Redresare și Reziliență.

Despre UCIMR

Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.

Proiectele UCIMR

UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)