spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

USR pierde încă un om cheie în Sibiu: Raul Apostoiu, consilier local și fost candidat la Primăria Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Valul de plecări din USR județul Sibiu pare de neoprit. Unii trec la alte partide, alții se retrag din politică, dezamăgiți. Ultimul exemplu este fostul candidat la Primăria Sibiu al USR-Plus, Raul Apostoiu. Acesta a fost consilier local la Sibiu, după ce a pierdut alegerile pentru primar. Apostoiu a condus și organizația județeană a Plus până la absorbirea partidului de USR. Acum a demisionat din USR și s-a retras din politică.

Publicitate

Consiliul Local Sibiu va avea un om mai puțin. Raul Apostoiu a anunțat că a demisionat din USR și că nu va mai participa la ședințele de Consiliu Local. Apostoiu a anunțat decizia azi dimineață pe Facebook.

USR a pierdut în ultimele luni o parte din puținii aleși locali ce îi avea din 2020. Primarul și viceprimarul din comuna Micăsasa, consilierii locali Rodica Velțan (fost candidat la Primăria Cisnădie) și Elena Zimța (consilier local Cisnădie). În decursul ultimilor patru ani la Cisnădie USR a schimbat numeroși consilieri locali pe motiv că și-au dat demisia.

Raul Apostoiu a lăsat locul vacant în Consiliul Local Sibiu în prag electoral. Redăm mesajul său:

RAUL APOSTOIU: 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗹 𝗺𝗲𝘂 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰 𝘀𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶

În urmă cu șase ani deveneam membru PLUS, cu dorința intensă de a transforma clasa politică, dominată la momentul respectiv de partidele istorice. Doream să fac parte dintr-o generație nouă de politicieni, provenită din rândul vostru, al cetățenilor.

Apoi a urmat Alianța USR-PLUS și fuziunea PLUS cu USR. Acum este Alianţa Dreapta Unită, iar țara este guvernată de aceeași clasă politică nereformată şi neperformantă.

Regret că USR şi PLUS nu au găsit înțelepciunea necesară pentru a consolida construcția politică născută din valul de simpatie și sprijin civic din 2020. Am ratat apoi şi ocazia de a demonstra că suntem capabili să guvernăm ţara şi să trimitem PSD-ul în opoziție pentru totdeauna. Dimpotrivă, l-am întărit.

Am vrut să schimb sensul expresiei “toți politicienii sunt la fel” și să arăt că nu, nu suntem toți corupţi şi mediocri. Deși am evoluat în acești ani, am aceleași valori și respect aceleași principii ca atunci când am făcut pasul în politică în 2019.

Am reuşit prin activitatea mea de consilier local să demonstrez că vocea comunităţii sibiene este ascultată, iar propunerile bune pot fi implementate, chiar dacă am fost într-o minoritate politică. Rapoartele mele de activitate stau mărturie acestui fapt.

Nu mai doresc să candidez pentru un nou mandat, iar în ultima perioadă am fost din ce în ce mai puţin activ în filiala USR Sibiu. Demisia mea este consecinţa acestei realităţi.

Consider că este momentul să mă retrag și să las locul tinerilor, mai energici, cu mai mult timp şi disponibilitate pentru activitatea politică. Sunt destui tineri buni în USR care mă pot înlocui.

Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați acordat încrederea prin vot și m-ați susținut în tot acest timp. Pentru un politician nou ca mine această perioadă a însemnat enorm, mai ales că de la voi am învăţat multe.

În viitorul apropiat vreau sa mă dedic activității de susținere și dezvoltare a comunității IT&C, dar şi familiei și activității profesionale care au fost vitregite de atenția mea în aceşti ani de carieră politică.

Voi continua să fiu implicat civic și nu voi ezita să acord sprijinul și experiența acumulată celor care mi-o vor cere, inclusiv pentru implementarea propunerilor şi proiectelor pe care le-am inițiat în mandatul meu de consilier.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)