spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Fodor este disperată: vrea ședință urgentă să schimbe fosta prietenă Corina Bokor

Știri din Județ

Publicitate

Decizia viceprimarului FDGR al municipiului Sibiu, Corina Bokor de a se înscrie în PSD a enervat actualul primar Astrid Fodor (FDGR). Aceasta a convocat ședință extraordinară de Consiliu Local în 12 aprilie pentru a anunța retragerea sprijinului politic și destituirea lui Bokor. Cele două au fost mulți ani prietene și au lucrat cot la cot la Primăria Sibiu, Bokor fiind considerată mâna dreaptă a primarului Astrid Fodor.

Publicitate

Deși ședința ordinară de Consiliu Local Sibiu este programată peste două săptămâni, primarul Astrid Fodor nu mai are răbdare. Ea dorește ca vineri în 12 aprilie, consilierii să voteze eliberarea din funcție a viceprimarului Bokor, apoi votarea ca nou viceprimar a consilierului FDGR, Helmut Lerner. Ultimul proiect este despre puterile care i se dau noului viceprimar.

Se știe că deși Primăria Sibiu are doi viceprimari, unul FDGR, altul PNL, cel de la PNL nu a primit în acești patru ani aproape nicio atribuție. Și cele primite sunt cele mai puțin importante. Indiferent de numele viceprimarilor PNL care s-au perindat prin primărie. Situația a fost la fel și în mandatul 2016 – 2020.

Fodor vrea expulzarea rapidă a Corinăi Bokor din Primărie

Primarul Astrid Fodor, alături de colegii din FDGR au anunțat, zilele trecute, că au decis să o excludă din FDGR pe Corina Bokor, deși Forumul nu este o formațiune politică, ci etnică. Statutul permite membrilor să fie și membrii de partid. Cazul Iohannis este cel mai elocvent, care a fost și membru FDGR și PNL când a dorit să candideze la alegerile prezidențiale.

Deși Astrid Fodor a declarat la lansarea noi sale candidaturi la Primăria Sibiu că în Consiliul Local va colabora cu toate forțele politice, trecerea la PSD a viceprimarului Bokor a enervat-o tare.

Corina Bokor a fost viceprimar două mandate și a fost considerată adevărata mână de fier din Primăria Sibiu. Ea a avea în atribuții, toate marile servicii și proiecte din instituție.

Ce prevede legea?

Codul Administrativ, la articolul 152, alineatul 5, prevede: „Eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. Eliberarea din funcţie a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local.”

Conform ordonanței Guvernului privind comasarea alegerile data de referință în acest an este 27 septembrie 2024.

VIDEO: Mesaj electoral al FDGR din 2020 în care Corina Bokor este rugată să o caracterizeze pe Astrid Fodor

FOTO principal: Arhiva publică a Primăriei Sibiu: Viceprimarul Corina Bokor a fost mereu alături de primarul Astrid Fodor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)