spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Primele amenzi în cazul mămicii decedate la Sibiu. Actul medical însă nu a avut erori

Știri din Județ

Publicitate
Cazul tinerei mămici decedate la doar câteva zile de la naștere unui copil, a stârnit indignare atât la Sibiu cât și la nivel național. După mediatizarea cazului au fost demarate în paralel mai multe anchete.

Ca urmare a decesului pacientei internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Publicitate

Verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate. Astfel, nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei, fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională.

Au fost totuși constatate neconformități legate de întocmirea unor documente medicale. Pentru aceste lucruri s-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Serviciul Județean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai