spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Băieții sportivi oiniști de la Turnu Roșu s-au calificat la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

Știri din Județ

Publicitate
În perioada 12-13 aprilie, la Turnu Roșu a avut loc faza pe zonă a competiției de oină din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, băieți și fete. Au participat echipe din regiunea centru, din județele Covasna, Harghita, Cluj, Mureș, Brașov și Sibiu. 

După meciuri strâns competitive, băieții oiniști ai Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Turnu Roșu (Sibiu), coordonați de profesorul și antrenorul de oină Laurențiu Șiclovan au învins echipele din Harghita, Covasna, Cluj și Brașov, reușind astfel să se califice pentru faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar care va avea loc în județul Neamț, în perioada 17-19 mai.

Publicitate

Tot în acest weekend echipa de fete oiniste a aceleiași școli a obținut locul al II-lea în cadrul competiții școlare amintite.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a fost reprezentat de domnul profesor Galață Mircea, inspector școlar de specialitate.

Oina este un joc sportiv tradițional românesc practicat continuu cel puțin din secolul al XIV-lea conform cronicilor și hrisoavelor timpului, fiind menționat prima dată documentar la 1364, în timpul domniei lui Vlaicu Vodă.

Federația Română de Oină a fost fondată în iunie 1932.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)