spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Preotul Constantin Necula: „Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi”

Știri din Județ

Publicitate
Toată societatea este într-o derivă psihiatrică, a declarat preotul Constantin Necula, decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, prezent joi la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului.

Psihiatri şi psihologi participă în aceste zile la cea de a XIX-a ediţie a conferinţei, cu tema „Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor”.

Publicitate

„Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi. Câtă vreme staţi unul lângă altul este semn că puteţi vindeca ceva”, le-a transmis participanţilor preotul Constantin Necula.

Preşedinte al Asociaţiei Crucea Albastră, un centru de tratare a dependenţei, preotul Necula i-a îndemnat pe psihiatri şi psihologi să nu renunţe la a trata pacienţii copii cu mare grijă.

„Nu lăsaţi garda jos! Aici nu e vorba de ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. (…) Fie doar ca între noi, în faţa unui copil într-o criză complexă, (…) un sac de bani nu face când simţi că nu mai poţi să faci nimic. Acolo e locul lui Dumnezeu. (…) Vreau să vă spun că merg pe mâna echipei psihiatre pediatrice. (…) N-avem pediatrie pentru adolescenţi, dar pentru asta avem preoţi. Eu tot râd, că e mai bine să plângă la noi decât să râdă la dumneavoastră”, a mai spus el.

Profesionişti din domeniul sănătăţii participă la conferinţa care îşi propune să promoveze sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor, astfel încât să fie asigurat dreptul copiilor la o dezvoltare armonioasă şi să disemineze cele mai recente informaţii ştiinţifice şi experimentale în acest domeniu.

SURSA: agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer