spot_img
10.7 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Astrid Fodor reînvie trenul periurban de la Sibiu… în campanie

Știri din Județ

Publicitate

Principalul punct al campaniei electorale din anul 2020 prezentat de primarul Astrid Fodor a fost trenul periurban. Doar că proiectul a dispărut patru ani din spațiul public și acum a fost reînviat de primarul Astrid Fodor. Poate și pentru că reporterul SIBIU INDEPENDENT a întrebat-o la conferința de lansare a candidaților FDGR, ce se mai aude de proiectul cu trenul periurban. Atunci Fodor a spus că este blocat proiectul la Ministerul Transporturilor și că primăria nu are ce face. Acum… a mai făcut un contract de consultanță!

Publicitate

5 august 2020, primarul Astrid Fodor prin angajații din Primăria Sibiu semnează un contract de consultanță cu firma Rossada Innovative Solutions Srl pentru consultanță la proiectul tren periurban. Apoi, Astrid Fodor și-a lansat o nouă candidatură la Primăria Sibiu și a pus acest proiect pe primul loc în prioritățile prezentate. Valoare contract de 135.000 lei.

10 aprilie 2024, primarul Astrid Fodor semnează un nou contract cu firma Rossada Innovative Solutions Srl tot pentru consultanță pentru trenul periurban. Suma alocată: 80.000 de lei.

Doar că în 28 martie 2024, reporterul SIBIU INDEPENDENT a întrebat-o pe doamna primar Astrid Fodor, devenit candidat la un nou mandat la Primăria Sibiu ce se mai aude de proiectul ei din 2020 cu trenul periurban

Atunci Fodor a răspuns astfel: „Este un proiect principal și acum, dar sunt proiecte care depind de administrație în exclusivitate, tu ți le dorești, pregătești hârtiile, dar altele depind de alte autorități ale statului. Noi așteptăm decizia Ministerului Transportului, dacă se vor aloca bani pentru așa ceva sau nu. Am încheiat un protocol cu ei și acolo suntem. Mai departe, nu pot să vă răspund, că nici eu nu am răspunsul. Suntem în legătură constantă (…) sunt proiecte care depășesc cu mult capacitatea unui UAT și care depind de colaborarea cu alți factori”. Protocolul de care vorbește Astrid Fodor a mai fost amintit de ea presei și în anul 2022. Atât.

Dar, ca o coincidență, în 10 aprilie 2024 Primăria Sibiu contractează serviciile aceleiași companii pentru proiectul tren periurban.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer