spot_img
21.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Prelegere despre importanța rugăciunii în îngrijirea bolnavilor și a vârstnicilor la sediul Protopopiatului Săliște

Știri din Județ

Publicitate
Marți, 16 aprilie 2024, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor – 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și la inițiativa pr. protopop Petru Toader Damian, Protopop de Săliște, a avut loc la sediul Protopopiatului Săliște prelegerea susținută de Dr. Ioan Chera și Alexandru Chera – directorul Unității medicale de îngrijire a vârstnicilor (din Săliște) despre importanța rugăciunii în îngrijirea bolnavilor și a vârstnicilor din perspectiva unui medic.

Adresată preoților, ca cei trimiși să tămăduiască rănile sufletești și alături de medici și cele trupești (cu toate că nu puține sunt și cazurile de preoți absolvenți și ai Facultății de Medicină), cei doi invitați au adus în atenția auditoriului importanța colaborării dintre medic și preot, rugăciunea ca mijloc de luptă contra bolilor și cât folos poate avea un pacient în momentul în care este angajat într-o lucrarea interioară, anume rugăciunea.

Publicitate

La final, după intervențiile celor din public, părintele protopop a mulțumit pentru răspunsul pozitiv invitației de a susține această prelegere și pentru informațiile transmise, prețioase nu doar prin bogatul conținut ci și prin felul, didactic, de a le fi transmis.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri