spot_img
15.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Studenții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, școliți de instructorul britanic James Askew

Știri din Județ

Publicitate
În Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în a doua săptămână a lunii aprilie, studenții participanți în cadrul Semestrului Internațional au avut parte de expertiza unui instructor din Marea Britanie, din cadrul Cartierului General al Centrului de Război Terestru, Centrul Internațional de Instruire pentru Apărare (Headquarters Land Warfare Centre, International Defence Training), lt.col. James Askew.

La activitate au participat 54 de studenți de anul II, din cadrul Facultății de Științe Militare, specializarea Leadership Militar și 38 de cadeți proveniți din instituții de învățământ superior civile sau militare partenere din Belgia, Cehia, Grecia, Lituania, Polonia, Spania, Republica Moldova și SUA, care realizează mobilități de studiu și practică în instituția noastră, în cadrul programului Erasmus+.

Publicitate

Pentru al doilea an consecutiv, lt.col. James Askew a adus în atenția studenților teme de actualitate cu privire la importanța înțelegerii particularităților culturale (Cultural Awareness) pentru îndeplinirea misiunilor în diferite teatre de operații și pentru dezvoltarea abilităților necesare desfășurării cu succes a activităților în contexte multinaționale diferite din punct de vedere multicultural.

„Atunci când studenții termină o academie, este probabil ca, la scurt timp, să fie repartizați în misiuni multinaționale. Acestea pot varia de la lucrul într-un comandament NATO până la desfășurarea unui exercițiu sau a unei operații multinaționale și chiar până la participarea la instruirea unei armate străine. Acest curs i-a învățat pe studenți cum să își dezvolte competența culturală: cum să comunice mai bine, cum să se comporte în mod eficient și adecvat cu persoane aparținând altor culturi și cum să gestioneze solicitările psihologice în aceste situații. Este un privilegiu să lucrezi cu alte naționalități. Această instruire îi ajută pe studenți să profite la maximum de aceste experiențe” a transmis lt.col. James Askew.

Sursa foto: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – FACEBOOK

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer