spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Aproape 100 de suflete de copiii, mulți orfani, s-au reunit în băncile Școlii Ucrainene din Mediaș

Știri din Județ

Publicitate
Aproape 100 de suflete de copiii, mulți orfani, s-au reunit în băncile Școlii Ucrainene din Mediaș. Majoritatea au început să vorbească limba română, iar orașul de pe Târnava este singura casă pe care o mai au, după ce războiul i-a smuls din căminele lor și din brațele celor dragi.

Printr-o mobilizare exemplară, Asociația „Bridges of Faith”, condusă de domnul Thomas Kraus – Consilier județean a găsit și reunit acei oameni care știu că binele nu poate avea granițe, că viitorul copiilor ucraineni ne privește pe toți.

Publicitate

Cu mult suflet și cu muncă grea, cu bani strânși din sponsorizări, asociația a adus la Mediaș 12 dascăli din Ucraina, între care și o fostă profesoară a Universității Naționale din Harcov, fondată la 1804.

Profesori sau copii, cu toții beneficiază de săli de clasă, manuale și rechizite, masă caldă și transport școlar.

În scurt timp, alături de școală va fi amenajat primul Centru de tratare a traumelor de război, în care vor fi consiliați și sprijiniți ucrainenii fugiți din calea războiului, dar și pregătiți specialiști care ofere servicii de specialitate în comunitățile din țara vecină.

“Felicitări domnului Thomas Kraus, care este și consilier județean, pentru binele imens oferit copiilor, cărora le oferă, zi de zi, dreptul de a avea un cer senin!” Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ