spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Udatul Ionilor la Tălmăcel se va face într-un cadru modernizat în stil tradițional

Știri din Județ

Publicitate

Pentru orice primărie există o dilemă: să modernizeze un loc cu istorie sau să îl lase așa cum este? Ioan Oance, primarul orașului Tălmaciu a ales varianta consacrată deja în zonele cu tradiție din Occident: o modernizare în stil tradițional. Iar obiectivul ales este satul Tălmăcel, cunoscut mai ales pentru tradiția Udatului Ionilor.

Publicitate

După ce a obținut peste 12 milioane de lei pe un proiect depus în programul național Anghel Saligny, au început lucrările la modernizarea Tălmăcelului.

Deși drumurile de pământ și lipsa trotuarelor pot părea pentru unii că au un aer istoric, în realitate, pentru locuitori sunt o amintire tristă a trecutului. Decizia de a avea un Tălmăcel cu o infrastructură modernă, în slujba cetățenilor și turiștilor a venit ca o necesitate.

După ani de zile când acest sat a fost vitregit de mai marii din Tălmaciu, primarul Ioan Oancea a decis că a venit momentul unei investiții majore. Cu banii obținuți de la Guvern se vor restaura zidurile de sprijin, se reabilitează podețele și se asfaltează străzile. Lucrările sunt în toi, iar primarul Ioan Oancea inspectează des pe teren derularea acestora de către constructor.

Udatul Ionilor într-un loc adecvat care va păstra tradiția

Unii mai cârcotași cred că locul tradițional al Udatului Ionilor la început de ianuarie ar trebui să rămână neatins. Adică plin de noroi și într-o stare jalnică.

Primarul Ioan Oancea a venit cu ideea transformării acestuia într-un spațiu adecvat, modernizat, care îmbină tradiția cu elementele confortului zilei de astăzi.

„Prin repararea și consolidarea zidului istoric, precum și prin construirea unor scări în stil de amfiteatru, dorim să oferim o experiență îmbunătățită și mai autentică pentru toți cei care vor dori să fie martorii momentelor istorice. Pe zidurile care au stat mărturie “Ionilor” vom ridica un muzeu în cinstea tălmăcenilor.” a transmis primarul Ioan Oancea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)