spot_img
15.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Fluierașii de la Boița au ajuns în Republica Moldova

Știri din Județ

Publicitate

Nimeni nu credea acum doi ani, că vechea tradiție a formației de fluierași din Boița mai poate reînvia. Datorită eforturilor primarului comunei Nicolae Cocoș și a profesorului Ioan Răulea, acum formația de fluierași de la Boița este invitată și în străinătate. Primul concert: Republica Moldova.

Publicitate

Tradiția fluierașilor, copiii satului care cântă la fluiere, se pierde în timp la Boița. Dar a fost dată uitării. Primarul Nicolae Cocoș, odată ales, a considerat o prioritate pe lângă investiții și infrastructură, să reînvie tradiția fluierașilor la Boița.

Alături de Asociația Părinților și profesorul Ioan Răulea la începutul anului 2022 au reînființat această formație. După multe ore de pregătiri, copiii au început să participe la festivaluri și concursuri județene, apoi naționale și acum internaționale.

„În perioada 05.04.2024 – 07.04.2024 am participat împreună cu Echipa de fluierași din comuna Boița la Festivalul Tradițiilor strămoșești „În casa Mare” care a avut loc în Republica Moldova. Aceasta participare a fost posibila datorită unui program derulat prin GAL Țara Oltului din care comuna noastră face parte!”, transmite primarul Nicolae Cocoș.

Timp de doua zile, în Republica Moldova, a fost un regal al dansului și al cântecului popular, al promovării tradițiilor și obiceiurilor noastre strămoșești. Festivalul contribuie la consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări și susține păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale românești din Republica Moldova.

„Tinerii noștri artiști au fost la înălțime și de data aceasta!” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)