spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Mai mult de jumătate din banii Agendei Sportive a Sibiului merg la FC Hermannstadt

Știri din Județ

Publicitate

Deși pe Agenda Sportivă au fost depuse anul acesta 62 de proiecte de la asociații și cluburi sportive private, 48 vor primi bani. Suma alocată de 12.399.000 lei se va împărți „frățește”: 6,73 milioane lei la Asociația FC Hermannstadt și restul la toate celelalte cluburi sportive.

Publicitate

Comisia Primăriei Sibiu a evauat 62 de proiecte depuse care cereau în total finanțăti de aproape 24 de milioane de lei pe Agenda Sportivă dedicată cluburilor și asociaților private.

După analiza proiectelor s-a decis ca banii să se împartă astfel: 6,73 milioane de lei la echipa de fotbal FC Hermannstadt, 2,01 milioane lei la echipa de baschet CSU Sibiu. Și ce a mai rămas până la 12,39 milioane lei la toate cluburile care au avut proiecte acceptate. Cele 48 de proiecte aprobate nu au primit sumele cerute, ci mai puțin, adesea.

Totuși scopul Agendei Sportive era să încurajeze cât mai multe asociații și cluburi să desfășoare diferite evenimente pentru a impulsiona viața sportivă în oraș.

Au tăiat de la juniori

Iată câteva exemple de încurajare a sportului de către Primăria Sibiu prin Agenda Sportivă. Clubul FC Hermannstadt a cerut aproape 2 milioane de lei pentru echipele de juniori, dar a primit 500.000 de lei. În schimb pentru seniori li s-a tăiat doar 10% din suma cerută de aproape 7 milioane de lei.

Exemplele continuă și la alte proiecte care vizau juniorii și tinerii cu tăieri masive în bugetele alocate versus cele cerute.

Vedeți mai jos lista de proiecte aprobate și sumele alocate transmisă de Primăria Sibiu spre vot Consiliului Local în ședința de joi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri