spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 22 mai, 2024
spot_img

Rezultat excelent obținut de un elev sibian la faza națională a concursului „Istoria și tradițiile rromilor”

Știri din Județ

Publicitate

S-a tras cortina peste ediția a XV-a a Concursului Național „Istoria și tradițiile rromilor” ce s-a desfășurat la Sibiu în perioada 19-22 aprilie 2024.

Publicitate
Gazda etapei naționale a fost Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. Au participat 40 de elevi din 27 de județe, elevi ce și-au etalat cunoștințele în istoria naționalității rrome și în tradițiile acestora.

Elevii și profesorii însoțitori au beneficiat și de o excursie la Dumbrăveni și Brateiu, precum și de o vizită la Muzeul Rromilor din Sibiu, unde li s-a oferit câte o carte cu dedicație scrisă de către doamna Lumința Cioabă, scriitor și poet de naționalitate rromă.

La festivitatea de premiere a participat, pe lângă membrii comisiei naționale a concursului, domnul prof. univ. dr. Gheorghe Sarău de la Facultatea de limbi străine a Universității din București și domnul Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Rromi.

Premiile oferite de către Ministerul Educație au fost în valoare de 10600 lei, respectiv 1000 lei pentru premiul I, 700 lei pentru premiul II, 500 lei pentru premiul III și 300 lei pentru mențiune. De asemenea, Partida Rromilor ProEuropa a suplimentat fondul de premiere cu suma de 900 lei pentru fiecare participant la acest concurs.

Județul Sibiu a fost reprezentat de elevii Cercea Juan Miguel (clasa VI-a) și Țiglar Alexandru Florin (clasa a VII-a), de la Școala Gimnazială Buzd, structură a Școlii Gimnaziale Brateiu, coordonați de către domnul profesor Rotaru Mihai Claudiu.

Un rezultat excelent a fost obținut de către elevul Țiglar Alexandru Florin care a obținut PREMIUL III.

FELICITĂRILE NOASTRE SE ÎNDREAPTĂ CĂTRE ACEȘTI ELEVI DEOSEBIȚI!!!

Acest concurs a fost cofinanțat de către Consiliul Județean Sibiu, prin Proiectele pentru cultură și dezvoltarea comunității 2024

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Țara parlamentarilor vampiri