spot_img
13.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud primește bani pentru exproprieri și are Audit de siguranță rutieră

Știri din Județ

Publicitate
Suma de 46 de milioane de lei a fost obținută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Ministerul Transporturilor, drept despăgubiri pentru proprietățile tranzitate de Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS).

Banii au fost alocați prin Bugetul de Stat și reprezintă încă un pas în realizarea viitoarei artere care va prelua traficul auto din zona de sud a municipiului Sibiu.

Publicitate

Totodată, CNAIR a realizat un Audit de siguranță rutieră – faza Studiu de Fezabilitate, pentru întocmirea căruia a alocat suma de 65.000 lei. Prin acest document sunt stabilite măsurile de asigurare a securității circulației pe VOSS, de prevenire a pierderii de vieți si vătămare a integrității corporale a persoanelor, precum si de evitare a producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulație.

Documentul a fost transmis Consiliului Județean Sibiu în vederea studierii, iar o formă completată a acestuia, cu observațiile Consultantului, a fost retrimisă CNAIR.

Pentru realizarea VOSS, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un parteneriat cu CNAIR, în momentul de față fiind realizat Studiul de Fezabilitate, care și stabilește valoarea investiției: 3,32 miliarde lei, cu TVA.

Valoarea documentațiilor tehnico-economice ale VOSS, realizate de către Consiliul Județean Sibiu, este de 4,26 milioane lei și a fost deja decontată din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

 Pentru finanțarea construirii celor peste 21 de kilometri ai VOSS, care va străbate teritoriile localităților Șelimbăr, Cisnădie, Rășinari, Poplaca, Sibiu și Cristian, urmează să fie depusă o cerere de finanțare prin Programul de Transport 2021-2027, după lansarea apelului de proiecte.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ