18.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

Daniela Cîmpean, sigură că va continua munca drept președintă a Consiliului Județean Sibiu

Știri din Județ

O analiză a dosarelor de candidaturi depuse pentru alegerile la Consiliul Județean Sibiu din 9 iunie 2024 scoate în evidență un aspect interesant: Daniela Cîmpean (PNL), actuala președintă a Consiliului Județean Sibiu nu s-a trecut pe lista de candidați la postul de consilier, doar la cea de președinte. Altfel spus, ea este sigură că va fi aleasă a treia oară în această funcție și nu a dorit să apară și pe lista de consilieri județeni.


Spre deosebire de ea, restul de 7 candidați s-au trecut majoritatea primii pe lista partidelor sau alianțelor de consilieri județeni. Altfel spus, nu sunt siguri că vor câștiga așa că și-au păstrat un loc potențial pe lista de consilieri județeni.

La depunerea dosarelor de candidaturi cu semnăturile strânse, se pare că PNL a surclasat rivalii politici din județ la diferență mare. Pe surse, SIBIU INDEPENDENT a aflat că PNL a depus un număr uriaș de semnături care reprezintă 20% din numărul total de alegători prezenți la vot în 2020 în județul Sibiu. Atunci PNL a câștigat la scor și președinția și majoritatea consilierilor județeni. În 2020, Daniela Cîmpean a fost aleasă președinte al Consiliului Județean Sibiu cu aproape 47% din voturi.

„Astăzi nu începe campania, ci continuăm munca pentru care sibienii au considerat că suntem cei mai buni!” a spus Daniela Cîmpean la depunerea candidaturilor pentru un nou mandat.

Pe timpul celui de-al doilea mandat ca președinte al Consiliului Județean Sibiu 2020-2024, Cîmpean a reușit prin echipa sa să atragă cele mai mari fonduri din Regiunea Centru în județ. De asemenea a implementat și cel mai mare proiect pe fonduri europene din istoria județului Sibiu, extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu. Pe lângă acesta, mandatul ei s-a caracterizat prin multiple proiecte cu fonduri atrase din Uniunea Europeană și de la Guvern pentru modernizarea clădirilor Spitalului Județean Sibiu, refacere drumuri județene, centre sociale, școala specială etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent