spot_img
13 C
Sibiu
vineri, 17 mai, 2024
spot_img

Proiectul „Ajută-ți semenii” la a XV-a ediție la Cisnădie

Știri din Județ

Publicitate

Cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, miercuri, 1 mai 2024, proiectul „Ajută-ți semenii” a ajuns la cea de a XV-a ediție la Cisnădie. Acesta este un proiect care s-a demarat an de an ca un dar făcut de cisnădieni din din dragoste pentru semenii lor aflați în dificultate din punct de vedere material, dar și pentru cei aflați în suferință sau în boli.

Publicitate

În anul acesta, proiectul a fost amplu, vizând cele două parohii: Cisnădie I și Cisnădie III, dar și parohia Vard și filia Veseud și alte familii din județul Sibiu. Acțiunea a fost coordonată de cei doi preoți parohi, Nicolae Vintilă și Laurențiu Broscățeanu. Anul acesta, proiectul a debutat în Duminica a IV–a din Post, când a început strângerea de alimente și de produse de igienă. În Duminica Floriilor,după Sfânta Liturghie, grupul de copii de la Biserica Sf. Nicolae din Cisnădie,împreună cu două clase de copii de la Liceul „Gustav Gundish” din Cisnădie,însoțiți de doamnele învățătoare Delia Crișan și Loredana Moraru, au susținut un concert de cântări specifice Postului Mare, fiind coordonați de doamnaprofesoară Ramona Broscățeanu. La sfârșitul acestui concert, cei 150 copii au fost răsplătiți cu daruri dulci pentru efortul depus în activitățile desfăşurate anul acesta împreună cu preoții parohi.

În Lunea Mare, tinerii voluntari au pregătit 155 pungi de alimente neperisabile și alimente proaspete, din care s-au împărțit în ziua următoare, marți, 30 aprilie, de către cei doi preoți parohi împreună cu grupul de tineri voluntari, celor 110 familii din Cisnădie, inclusiv 35 de familii din Seviș. Au fost vizate familiile cu mulți copii, bolnavii, orfanii și pensionarii.

Părintele Liviu Prunea a preluat 35 de pungi de alimente pe care le-a distribuit celor 35 de familii din parohia Vărd și filia Veseud, iar alte 10 familii din diferite sate ale județului Sibiu au primit pungi de alimente pentru a se bucura de Sfintele Sărbători. Toate acestea s-au putut realiza doar cu sprijinul oamenilor de bine din Cisnădie, din Sibiu, dar și a celor din diaspora.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri