spot_img
22.9 C
Sibiu
duminică, 19 mai, 2024
spot_img

Județul Sibiu – În doar șase zile, 25 de infracțiuni rutiere. Peste 100 de permise suspendate!

Știri din Județ

Publicitate
Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În perioada 1 – 6 mai, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-au desfășurat 72 de acțiuni punctuale, polițiștii intervenind la 445 de evenimente, dintre care 315 sesizate prin apel 112. 

Publicitate

Au fost constatate 76 de infracțiuni și au fost aplicate 1.357 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 495.000 de lei.

Pe linie rutieră, polițiștii sibieni au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației, au reținut 110 permise de conducere, au retras 65 de certificate de înmatriculare și au aplicat 1.123 de sancțiuni contravenționale în valoare de 370.000 de lei.

Cele mai multe infracțiuni constatate la regimul rutier au fost cele de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 mai,polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Ocna Sibiului, cercetat penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier. În fapt, la data de 5 mai, în jurul orei 18:45, în timp ce conducea o motocicletă pe DJ 105F, Valea Avrigului, bărbatul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată sau înregistrată.

Alte infracțiuni la regimul rutier

La data de 1 mai, în jurul orei 22:00, pe strada Principală din Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 49 de ani. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat,

La data de 2 mai, în jurul orei 20:00, pe DJ 106, Ruja – Agnita, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Ruja. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 4 mai, în jurul orei 04:00, în lcalitatea Poplaca, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 7 mai, în jurul orei 01:30, în localitatea Cristian, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 34 de ani, testarea alcoolscopică a șoferului indicând un rezultat de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sfințirea Bisericii Ortodoxe din Cisnădioara

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig