spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 20 mai, 2024
spot_img

Vernisajul expoziției „Unsaved Species” realizată de artistul sibian Ștefan Radu Crețu, vineri, la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu

Știri din Județ

Publicitate
Muzeul Național Brukenthal Sibiu vă invită vineri, 10 mai 2024, ora 18:00, la deschiderea expoziției „Unsaved Species” realizată de artistul sibian Ștefan Radu Crețu, la Muzeul de Artă Contemporană, situat pe strada Tribunei nr. 6.

Expoziția Unsaved Species marchează încă un capitol din cariera lui Ștefan Radu Crețu. De această dată, artistul expune în spațiul de expoziții temporare din cadrul Muzeului de Artă Contemporană Brukenthal. Sibiu este orașul în care trăiește și creează de peste douăzeci de ani și în care s-a remarcat ca artist ce lucrează cu spațiul public, profesor de arte plastice, manager și agent cultural al spațiului Mielu’ Alb.

Publicitate

Expoziția: Unsaved Species

Artist: Ștefan Radu Crețu

Locul de desfășurare: Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal, strada Tribunei nr. 6

Deschidere: Vineri, 10 mai 2024, ora 18:00

Perioada: 10.05 – 02.06.2024

Curator: Simona Vilău

Asistent curator: Alexandra Runcan


Pasionat de mișcare – fizică sau pe roți, precum și de ecologie, creează forme versatile, inspirate din natură, pe care le transformă în mecanisme cinetice funcționale. Asamblează diverse obiecte utile – unelte de tâmplărie și grădinărit sau materiale de construcții cu fragmente de angrenaje – velocipede sau alte mecanisme, pe care le transformă în forme noi, specii în sens ludico-poetic.

Reciclarea acestor materiale devine sinonimă cu salvarea speciilor, într-un context creat de gândirea magică, aflată pe cale de dispariție în lumea predictibilă a vârstei adulte. Dacă arta reușește ceva concret, până și în zilele provocărilor digitale și a metaversurilor amețitoare, este că nu îmbătrânește. Nici ea, nici autorii din spate. Lasă loc nedeterminat pentru joacă, pentru alergat, pentru învârtit idei sau caruseluri și pentru iluzia omnipotenței.

Dacă nu reușim ceva în viața de zi cu zi, salvăm situația într-o lucrare sau într-un proiect. Iar problemele insolvabile, cum ar fi salvarea speciilor, se transformă în adevărate utopii personale și provocări jucăușe pentru public.

Artistul a atins un nivel de realism necesar, așa că expoziția tratează exclusiv speciile nesalvate, neputința noastră de a rezolva toate problemele proxime sau depărtate, transformarea acestei limitări într-un avantaj – ludic și vizual.

Biografie Artist Ștefan Radu Crețu:      

Născut în 26 ianuarie 1983 la Câmpina. Lucrează si locuiește în Sibiu, România.

2006 Licențiat la Universitatea de Arte Vizuale și Design, Cluj Napoca, secția ceramică

2005 Bursa Socrates Erasmus, Academia de Arte plastice Wroclaw, Polonia

2008 Absolvent master la Universitatea Națională de Artă București, secția sculptură

2016 Doctorat la Universitatea Națională de Artă, București

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sfințirea Bisericii Ortodoxe din Cisnădioara

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților