17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

A început proiectarea pentru renovarea energetică a Pavilionului Central de la Spitalul de Psihiatrie, care datează din 1860

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere pentru proiectarea privind renovarea energetică a Pavilionului Central din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Serviciile de proiectare sunt realizate de către societatea CUBICON INVEST SRL din Cluj-Napoca și vor dura 4 luni, conform prevederilor contractului de proiectare și execuție semnat cu asocierea EURAS SRL – CUBICON INVEST SRL, prin lider EURAS SRL Satu Mare. Valoarea contractului este de 48.941.051,27 lei inclusiv TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene atrase de CJ Sibiu, prin PNRR.

Zilele acestea a fost realizată scanarea 3D pentru stabilirea dimensiunilor exterioare ale clădirii și a dimensiunilor compartimentării interioare în vederea proiectării lucrărilor de execuție. Următoarea etapă de parcurs va fi expertiza tehnică.

Publicitate

Principalele lucrări de execuție care se vor efectua, pe o perioadă de 17 luni, vor consta în:

  • realizarea unui termosistem care să crească eficiența energetică a clădirii
  • realizarea consolidărilor și creșterea rezistenței la risc seismic a clădirii
  • reabilitarea fațadelor clădirii
  • înlocuirea și redimensionarea instalațiilor
  • îmbunătățirea condițiilor de investigare, tratament și cazare pentru pacienți
  • creșterea siguranței pacienților și a personalului angajat, prin realizarea unor condiții igienico-sanitare la standarde europene
  • prelungirea duratei de viață a construcției
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri