17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Noapte Muzeelor la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Știri din Județ

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu vă invită sâmbătă, 18 mai, la cel mai important eveniment muzeal al anului 2024 – Noaptea Muzeelor.

Vă așteptăm să faceți o incursiune în istoria de peste 176 de ani de existență a învățământului militar românesc, să vizitați exponatele muzeului instituției noastre, să vizionați filme documentare și prezentări ale unor ținute militare de epocă. Muzeul este deschis în intervalul 18.00 – 22.00, ora 21.45 reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. Accesul este liber pentru cetățenii români, pe baza cărții de identitate.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, Biblioteca Universitară a academiei vă invită să participați la o expoziție de carte militară, un tur ghidat la bibliotecii, dar și la o serie de ateliere interactive, educative și creative, după următorul program:

Publicitate
  • începând cu ora 18.30, Atelier de colorat și desenat pentru copii;
  • începând cu ora 19.00, Atelier de lectură pentru copii;
  • începând cu ora 20.30, Atelier de lectură de seară.

***

De la Muzeul de armătură la Muzeul virtual al academiei

În anul 1920, sub comanda colonelului Cristea Vasilescu, comandantul Școlii de Ofițeri de Infanterie nr. 2 Sibiu, s-au demarat demersurile pentru înființarea Muzeului de armătură, prin înaintarea unui raport către Comandamentul Școlilor Militare în care se solicita sprijunul pentru procurarea obiectelor necesare și susținerea financiară în vederea funcționării acestuia.

În anul 1921, Muzeul a fost organizat ca structură a Școlii militare, deservit de personal din cadrul instituţiei şi nu ca entitate de sine stătătoare. Acest mod de organizare al Muzeului s-a păstrat de-a lungul timpului, până în zilele noastre.

Dorința colonelului Cristea Vasilescu era aceea de a realiza: „Un Muzeu al școlii în care să se depună tablouri, fotografii, efecte, decorații, steaguri, într-un cuvânt trofee și amintiri duioase și cari sunt o mărturie vie de speranțele și sacrificiile făcute de cei plecați dintre noi.”

Idealul comandantului Școlii de Ofițeri de Infanterie nr. 2 Sibiu a rămas ca un testament pentru generațiile care au urmat, Muzeul și-a continuat existența și se prezintă astăzi într-o formă nouă, modernă, complet digitalizată, adaptată vremurilor pe care le trăim.

Istoria Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este pusă în valoare cu ajutorul unor panouri și infodesk-uri digitale, proiecții interactive peste obiectele originale, vitrine cu hologramă 3D sau hologramă în mărime naturală.

Muzeul poate fi vizualizat și pe site-ul academiei, prin intermediul turului virtual: https://my.matterport.com/show/?m=CkjvAzjppUS.

Informaţii suplimentare despre evenimentele organizate de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, pot fi obţinute de la căpitan Alexandra Trefaș, la numărul de telefon 0269/432990 – int. 1128, e-mail: office.armyacademy@gmail.com.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri