27.9 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Seară de film în aer liber la Muzeul Astra

Știri din Județ

Crucea Roșie Sibiu a organizat duminică, 19 mai 2024, o seară de film în aer liber în Muzeul Astra, la scena de pe lac iar intrarea a fost liberă.

Evenimentul s-ar derulat în cadrul proiectului „Din Sibiu punem STOP JOC drogurilor”, proiect finanțat de FDSC și Kaufland prin programul ÎN STARE DE BINE.

Au participat peste 300 de persoane la eveniment, alături de voluntari ai Crucii Roșii Sibiu.

Publicitate

În deschidere, a rulat filmul cu flashmobul care a avut loc zilele trecute în Piata Mare, unde au participat peste 70 de tineri, flashmob organizat în parteneriat cu școala de dans Young till Death si Studio K, tot ca un mesaj menifest împotriva consumului de droguri.

Filmele proiectate au fost selectate de o tânără cinefilă, Sara Budrală, de la Astra Film și au avut un impact puternic în rândul participanțiilor. A fost o scurtă animație cu un mesaj cutremurător: cât de ușor de instalează dependeța de orice fel iar al doilea film, a fost un documentar polonez, care tratează nu doar dependența, ci tot ceea ce trăiește familia unei adolescente care se confruntă cu dependența de droguri.

Actorul Florin Coșuleț, prezent și el,  a transmis un mesaj emoționant tinerilor :

„Dragul meu prieten. N-am să-ți spun ce să faci sau ce să nu faci (…) Dragă prietenă  am să-ți vorbesc despre LIBERTATE. LIBERTATEA este, sau ar putea fi, cel mai frumos dar primit odată cu viața de de către noi ființele umane. Sunt buni și banii nu zic, e faină și trăznită șmecheria, admirația celorlalți e măgulitoare, o dar ce bine e să ai succes, ce fain e să te distrezi, toate sunt ale vieții și sunt bine venite. Dar toate acestea nu fac nici cât o ceapă degerată, nici cât un cartof putrezit, nici cât o șosetă găurită la degetul mare, dacă nu poți rămâne un om LIBER. Aici e cheia. Trăind viața cu toate ale ei, tot ce contează e cât de liber poți rămâne, prietene mai tânăr și poate mai entuziast. Ești ceea ce mănânci, ești ceea ce bei, dar mai ales ești ceea ce iubești. Depinde dragul meu prieten mai tânăr în ce te botezi. Adică în ce permiți minții tale, sufletului tău, corpului tău să se scufunde, să te scufunde. Cât te laș trăit sau scufundat de cei din jur.  Depinde în ce te bagi. Depinde unde duce calea, spre lumină sau spre o fundătură. (…)”

”Este un proiect extrem de necear comunității sibiene, mai ales în contextul în care Sibiul este pe locul 2 la nivel național, la consumul de droguri în rândul tinerilor. Proiectul nostru s-a concentrat nu doar pe tinerii care pot deveni dependenți de droguri și pe tematica bullingului din școli, ci și pe activități cu grupuri de părinții și copii, cu cadrele didactice dar și pe partea de consiliere realizată de terapeuți cu experiență. Înteaga comunitate trebuie să fie pregătită pentru această provocare.

Le mulțumim mult tuturor celor care au făcut posibil ca această inițiativă să se materializeze: echipei de proiect și voluntarilor noștri, Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și Kaufland, dar și partenerilor de la nivel local: Sibiu100, actorului Florin Coșuleț, Muzeului Astra că ne-a găzduit, Set Up pentru sonorizare, Cameliei Szekely, Tursibului că a ajustat programul atuobuzelor pentru noi, Astra Film pentru selecția filmelor și tuturor care au și-au luat din timp ieri pentru a veni la seara noastră de film.” – Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Directorul Ziarului Sibiu 100%, Adina Străjan,  a transmis deasemenea un mesaj tinerilor sibieni: ”Adunati-va in grupuri micute si distrati-va ca si cand ați fi cei mai mari experti in toate domeniile; pictura, gatit, compozitie muzicala, zugravit sau orice va trece prin cap. Cu o activitate placuta si cativa prieteni in jur lumea toata poate sa fie a ta! construiti-va prietenii si ganditi-va ca si cum le-ati avea pana la adanci batraneti! Asa, nu veti avea nevoie de nimic din ce e urat pe lume si veti fi foarte greu de invins!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri