25.2 C
Sibiu
joi, 27 iunie, 2024

Analiză Alegeri Locale 2024: La Cisnădie, Alianța Dreapta Unită propune 15 consilieri, din care doar 1 născut în Cisnădie

Știri din Județ

Aceste alegeri locale aduc tot felul de ciudățenii. La o verificare a listelor de candidați la Consiliul Local Cisnădie, afișate pe siteul Primăriei, am descoperit că Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, Forța Dreptei și PMP, au depus o listă de 15 candidați. Doar că 14 dintre aceștia nu sunt născuți în această localitate, ci mutați aici.


Legislația electorală prevede doar ca un candidat să aibă buletinul emis pe localitatea unde candidează. Și, din acest punct de vedere, toate candidaturile ADU la Cisnădie au fost validate.

Totuși, un partid sau alianță reprezintă toți locuitorii orașului respectiv, în cazul nostru Cisnădie. Și poate că actuala populație a Cisnădiei nu este formată doar din persoane născute în alte localități.

Însă lista ADU este cel puțin atipică. 14 din cei 15 candidați propuși la Consiliul Local Cisnădie, inclusiv candidatul la funcția de primar, nu sunt născuți aici. Ei provin din Sibiu, Cluj, Târnăveni, Mediaș, Brezoi, Lupeni, Bălcești (VL), Blaj, Buzău, Mădăraș (MS). Unul singur, aflat pe locul 9, este născut în Cisnădie.

Orlățan Mircea, candidatul ADU la Primăria Cisnădie și primul pe lista de consilieri locali este născut la Sibiu și mutat, mai de curând, în Cartierul Arhitecților din Cisnădie.

NOTĂ: Articolele din seria „Analize Alegeri locale 2024” sunt articole de opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ioan Luca a revenit la CSC Șelimbăr