13.1 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Primarul Astrid Fodor, premiată din nou în an electoral. Nu ea, orașul!

Știri din Județ

Aseară la București s-a mai organizat o gală de promovare Destinației Anului 2024. Marele premiu a revenit orașului Sibiu, premiu preluat de primarul Astrid Fodor. După ce în aprilie, tot primarul Astrid Fodor a mai primit un premiu pentru viziune și oraș SMART. Lanțul de premii venite de la diferite asociații din București, ascunde însă un iz electoral și nu numai.


Asociatia Institutul pentru Orase Vizionare, condusă de Felix Tătaru și firma The Engine Marketing Srl, condusă de Mihai Bârsan au premiat ieri la București diferite destinații turistice din țară în Gala Destinația Anului 2024. Dincolo de folosirea pozelor de acolo de către pagina de Facebook a Primăriei Sibiu pentru a promova imaginea primarului Astrid Fodor, tot evenimentul a avut un puternic iz electoral și, poate, chiar legături financiare.

Felix Tătaru și Mihai Bârsan se declară specialiști în marketing. Cei doi au intrat anul trecut în februarie în nou înființatul Consiliu de Brand Turistic Național, organism consultativ creat de … Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Altfel spus ministerul și-a făcut propriul comitet consultativ și a numit pe cine a vrut în el.

Organizatorii evenimentului

Doar că de numele celor doi se leagă în presa centrală și din alte județe multe proiecte pe bani publici și multe legături politice. Mihai Bârsan este adesea asociat prin contractele sale cu primăria Brașov și județul Brașov. De altfel și firma sa are sediul în Ucea. Supriză: anul trecut Brașovul a câștigat Destinația Anului 2023 și anul acest județul Brașov a câștigat Premiul special județul anului. Firma sa The Engine Marketing Srl a fost recent numită astfel. Înainte se numea Bfrandelier.buz SRL.

Felix Tătaru este însă un personaj și mai controversat. Acesta a fost consilierul de imagine a lui Traian Băsescu la prezidențiale și pe perioada mandatului. Conform presei centrale a contribuit și la campania președintelui Iohannis. Este caracterizat în presa din București ca un personaj adânc înfipt în relația cu autoritățile.

Mamaia premiată din nou, chiar de cei care au organizat concursul de LOGO Mamaia

Și anul trecut și anul acesta, Mamaia a luat premiu de stațiunea anului la Destinația Anului 2024. Chit că anul trecut organizatorii acestei gale erau contractați să organizeze concursul pentru un nou log al stațiunii după eșecul cu primul logo, copiat de altundeva.

Pagina de Facebook a Primăriei a scos în evidență imaginea primarului Astrid Fodor

Orașul Sibiu, Primăria Sibiu sau Primarul Sibiului a fost premiat?

Primarul Astrid Fodor s-a grăbit să fie prezentă din nou la București pentru a prelua premiul Destinația Anului 2024. Asta după ce în aprilie a mai luat un premiu la Gala Smart City. SIBIU INDEPENDENT a dezvăluit la vremea respectivă că Primăria Sibiu era membru al Asociației Română pentru Smart City.

Ca și atunci, nici în cazul organizatorilor acestei gale, nu am găsit contracte directe între Primăria Sibiu și una din entități. Deși există între aceștia și alte entități premiate anul acesta sau cel trecut.

Astfel de premii sunt oferite, în general, contra unei contribuții în alte țări cu tradiția în domeniu. În cazul de față votul public de care vorbesc organizatorii nu este transparent. La el se adaugă un juriu de 100 de specialiști, care nu se știe cine sunt și un studiu nepublic. Cum asociațiile organizatoare nu intră sub incidența legii transparenței ca și instituțiile publice, contractele acestora sunt confidențiale.

Trebuie doar menționat, că la categoria Wellnes a câștigat Therme București. Aceasta este controală de omul de afaceri sibian Robert Hanea, cunoscut ca un apropiat al primarului Astrid Fodor.

FOTO principal: Astrid Fodor alături de Robert Hanea

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primul meci amical pentru FC Hermannstadt