26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

EDITORIAL: Premii de campanie electorală și o comparație

Știri din Județ

În plină pre-campanie electorală, primarul Sibiului, Astrid Fodor a primit premiul „Primarul Anului” de la Asociația Română pentru Smart City. La București, după decizia unui juriu format din 9 membrii, din care 6 politicieni. Nu contest decizia Asociației respective, dar totul are un iz electoral primit prost de sibieni. Să explicăm.


Din start trebuie spus că și pista de 11 milioane de euro de pe malul Cibinului a fost premiată. Asociația respectivă încurajează proiectele smart, adică deștepte. Așa cum Primăria Sibiu a numit Calea Dumbrăvii după ampla renovare: arteră smart. Șoferii cred altceva.

Publicitate

Știm că este simplu să iei un premiu de la o asociație care este formată din reprezentanți ai industriei, dar și primării și alte instituții. Primăria Sibiu este membru al asociației și partener de proiecte vechi. Dar nu am găsit pe SEAP nicio relație contractuală între cele două entități. Bine, cotizația de membru nu intră acolo. Plus că Primăria Sibiu are un obicei aparte de a nu urca în SEAP toate achizițiile în catalog electronic, ci le face direct cu publicare la calup, periodic.

Să nu înțelegeți că spun că Primăria Sibiu și-a plătit premiul oferit primarului în pre-campanie electorală!

Dar să vedem cum văd sibienii orașul SMART (deștept) Sibiu pentru care doamna primar Fodor a luat distincția. Spre exemplu, un important om de afaceri local a comentat sarcastic la postarea de pe Facebook a Primăriei Sibiu în care prezenta distincția:

„Suntem singurii (sibienii) care nu am folosit bani de la CNI pentru stadion/ Desenele pe asfalt în Sibiu înseamnă pistă de bicicletă/ Intrările cu trenul în Sibiu arată realitatea (gunoaie și peisaj dezolant)/ Urbanismul sibian?! 6-8 luni un certificat de urbanism…”. Comentariul său, pe care l-am salvat, a dispărut mai târziu de pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

Trebuie spus că există și oameni de rând care o felicită pentru reușită pe doamna primar.

La final, las o comparație care spune multe. Ieri, la București, primarul Astrid Fodor primea acest premiu SMART (deștept) pentru că este o vizionară. Plus premiu pentru pista de biciclete de 11,4 milioane de euro pe malul Cibinului făcută în 1 an și 7 luni. Alaltăieri, Consiliul Județean Sibiu, prin Daniela Cîmpean și Adrian Bibu, a inaugurat o școală nouă în Sibiu pentru 260 de copii cu dizabilități construită și dotată complet, cu 9 milioane de euro în fix 1 an. Fără alte comentarii, fie ele și SMART.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică