16.2 C
Sibiu
miercuri, 03 iulie, 2024

Analiză Alegeri Locale 2024: Mircea Orlățan, candidatul și susținătorii primitivi

Știri din Județ

Candidatul ADU, numit de USR, Mircea Orlățan s-au remarcat la Cisnădie prin afirmația „susținătorii primitivi” când a vorbit despre alegătorii din oraș care presupune el i-au distrus un afișaj electoral. Mutat de 6 ani în Cisnădie, din care ultimii patru petrecuți în Cartierul Arhitecților, Orlățan a apărut că o surpriză chiar și pentru membrii USR.


După câteva ședințe interne de partid cu nervii la maxim, Orlățan a devenit candidatul numit din partea USR. Asta încă din luna februarie. Doar că membrii vechi aI USR Cisnădie au decis să plece în masă, inclusiv parte din consilierii locali. Unii au decis să candideze independenți sau la alte partide.

Publicitate

După ce l-a prezentat ca și candidat, chiar și președintele USR Cisnădie a plecat. Astfel, Orlățan s-a trezit peste noapte și candidat și președintele filialei USR. Au urmat negocierile din Alianța Dreapta Unită, unde tot Orlățan a fost impus candidat, susținut de Constantin Șovăială, deputatul Forța Dreptei care acum 4 ani împărțea în Cisnădie pliante pentru primarul Gheorghe Huja și critica aspru … USR Cisnădie!

Prezentat drept inginer agronom și cu master în economie, Mircea Orlățan are o firmă alături de soție pentru consultanță pe fonduri europene. Doar că o verificare la ANAF a firmei aceasta a avut venituri anul trecut de doar 15.000 de lei. Adică nici jumătate din salariul minim pe economie pentru un om pe an.

Ciudățenia vine în locul unde Orlățan își face mai multă campanie electorală. Nu în Cartierul Arhitecților, cum v-ați aștepta, ci în Cisnădie, vatra veche. Oare de ce? Un motiv să fie și faptul că în ultimii doi ani consilierii locali USR au votat mereu împotriva proiectului construirii unei grădinițe și a unei școli în Cartierul Arhitecților? Mereu au motivat ba că o hârtie nu e bună, ba că se favorizează donatorul terenului, ba… Când de fapt era clar că proiectul școlar din Arhitecților nu le convenea să se facă sub mandatul primarului Huja. Cu toate piedicile lor, proiectul a trecut și este chiar depus la finanțare la CNI și școala și grădinița se vor face.

Oare votanții USR din Cisnădie vor mai da votul noului candidat? Sau se vor îndrepta spre foștii USR-iști trecuți la alte partide?

Unde mai pui dezamăgirea votanților USR din 2020, care acum se întreabă ce a făcut această formațiune concret pentru ei în cei patru ani de stat în Consiliul local Cisnădie. Mai ales că a fost partidul care a schimbat cei mai mulți consilieri în timpul mandatului.

Poate că în 10 iunie, după numărarea voturilor nu va mai fi nicio surpriză dacă Alianța ADU cu Orlățan și Șovăială nu mai prinde niciun loc la Cisnădie. Mai ales că au nevoie de minim 8%. Asta ar fi adevărata palmă de la alegătorii din Cisnădie, numiți primitivi de Orlățan.

Articolele din seria Analiză Alegeri Locale 2024 sunt articole de opinie.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Dar a avut dreptate când a zis „susținători primitivi” că așa sunt, atâta vreme cât pe ei nu-i duce capul decât să distrugă un panou electoral. Succes! Huja trebuie să plece din primărie cât mai repede!

  2. ATENȚIE SIBIENI!!! Cariera lui politică fiind pe marginea prăpastiei (sondajele nu mint), BIBU începe să derapeze. Este ilegal, dar și imoral, să trimiți SMS-uri în campania electorală, prin care subversiv să chemi în sălile de conferințe din hoteluri oameni de afaceri, profesori, medici, etc . Disperat, încearcă să se folosească de formatorii de opinie din mediile influente, inclusiv cele academice. Nu va face nimic altceva decât să le fure ideile, după care să le folosească în propriul program electoral. Cum este posibil așa ceva?!?! Să îți fie rușine BIBU-le. BEC-ul o să fie informat despre practicile tale murdare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu la un container locuit din Mediaș