30.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu

Știri din Județ

Filarmonica de Stat Sibiu anunță, cu regret, că în urma presiunilor exercitate de Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu (SAIFS), concertul programat joi, 6 iunie 2024, orele 19.00, este în imposibilitatea de a se desfășura.

Posesorii de bilete au dreptul de a solicita rambursarea contravalorii acestora. Cei care au achiziționat biletele direct de la casieria Filarmonicii sunt rugați să ne contacteze prin e-mail la office@filarmonicasibiu.ro, telefonic la 0735566486 sau să se prezinte la casa de bilete conform următorului program: luni – joi, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 – 16:00, pentru a-și recupera banii. De asemenea, ei pot opta să primească în schimb alte bilete, la evenimente viitoare organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, iar în acest caz le indicăm să se adreseze direct personalului de la casa de bilete. În cazul persoanelor care au achiziționat biletele prin platforma electronică www.iabilet.ro, returnarea contravalorii biletelor poate fi efectuată prin transmiterea unei solicitări în acest sens către info@iabilet.ro, în termenele şi cu respectarea condiţiilor detaliate pe https://www.iabilet.ro/terms/ro/.

Concertul simfonic de joi, 6 iunie, ar fi trebuit să aibă o însemnătate deosebită, fiind dedicat Zilei Naționale a Italiei. Cu toate acestea – sau tocmai din acest motiv – membrii de sindicat care nu erau distribuiți în această săptămână au găsit de cuviință să ocupe scena și să nu permită accesul muzicienilor colaboratori, care au fost contractați conform legii pentru a suplimenta componența orchestrei. În prezența dirijorului invitat și a propriilor colegi consternați de această situație, sindicaliștii au blocat desfășurarea repetițiilor, au contestat distribuția întocmită cu acordul managerului de către Biroul Artistic, au cerut plecarea colaboratorilor, au adresat jigniri colegilor și au refuzat să coboare de pe scena pe care nu aveau ce căuta în această săptămână. După mai multe încercări de a restabili ordinea, dirijorul Alessandro Crudele a decis că nu își poate asuma un act artistic de calitate în aceste condiții. Repetițiile de astăzi, cele de mâine și concertul simfonic au fost anulate, motiv pentru care adresăm scuze publicului afectat din nou de lipsa de responsabilitate și de scrupule a conducerii SAIFS.

Publicitate

“În efortul lor de a obține demisia sau demiterea managerului, membrii SAIFS au sabotat și în această săptămână organizarea concertului simfonic. Este evident scopul sindicatului de a organiza o întrerupere a activității care să ducă la scăderea încrederii în instituție, la prăbușirea performanței și, desigur, compromiterea managerului. Acțiunile destabilizatoare ale SAIFS au și o componentă care urmărește să distrugă reputația și credibilitatea instituției pe plan național și internațional, iar acest lucru este evident în momentele în care Filarmonica are invitați străini. După ce a sabotat concertele importante din 8 și 29 februarie, organizate în colaborare cu structuri culturale și diplomatice din Luxemburg, respectiv Japonia, acum a venit rândul Italiei, fiindcă pe 6 iunie, cu un dirijor italian și un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori italieni, aveam să dedicăm concertul simfonic Zilei Naționale a Italiei. Sindicaliștii au urcat fără drept pe scenă și au împiedicat respectarea planului de repetiții, astfel încât joi nu ne vom putea bucura de muzică și, ceea ce este mai grav, această zi va rămâne o pată rușinoasă pentru Sibiu în loc să fie o sărbătoare a diplomației culturale”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni