17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Adrian Bibu crede că Sibiul are nevoie de o dezvoltare inteligentă și dialog: Sibiul are resurse umane valoroase, iar valorificarea lor către municipalitate ar fi foarte utilă pentru oraș (PE)

Știri din Județ

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, îndeamnă sibienii să participe la votul de duminică și să determine, astfel, un nou ritm de dezvoltare pentru orașul lor. Adrian Bibu spune că dialogul, abordările curajoase și colaborarea metropolitană rezumă soluțiile de viitor ale Sibiului.
Domnule Adrian Bibu, campania electorală este la final. Ce ne puteți spune în legătură cu ea? Cum a fost?

Nu știu cum a fost pentru alții, dar pentru mine a fost o perioadă intensă, cu mult dialog util cu locuitorii Sibiului. Am optat pentru o campanie corectă și onestă. Nu m-am concentrat pe atacuri, ci pe proiecte și soluții la problemele sibienilor. Nu am răspuns la viclenii, deși au fost câteva.

Am prezentat, atât în întâlniri în cartiere, cât și în dialoguri cu mediul de afaceri, cu reprezenanți din domeniul culturii, sănătății sau sportului, proiectele noastre. Am constatat încă o dată că Sibiul are resurse umane valoroase, iar valorificarea lor de către Municipalitate ar fi foarte utilă pentru oraș.

Susțin în continuare că dialogul este esențial în conturarea viitorului comunității și că trebuie să îl practicăm toți cei care ocupăm funcții publice, indiferent de nivel. Vă aduceți aminte, probabil, de ˝7, vine Bibu˝, o acțiune în cartiere la mijlocul mandatului meu de consilier local. Ei bine, și atunci, ca și acum, am văzut că oamenii sunt gata să sprijine administrația și chiar să-i înțeleagă limitele, dar nu au motive să accepte lipsa de comunicare directă.

M-a bucurat mult susținerea sibienilor și faptul că foarte mulți dintre ei mi-au transmis încrederea lor. Aceste lucruri fac să crească și mai mult determinarea mea! Am multe idei de proiecte pentru orașul nostru și îmi doresc mult să am cadrul în care să le pot pune în aplicare.

Ați făcut un bilanț după patru ani în Consiliul Local? Cum arată el?

-Bilanțul meu și al echipei PNL Sibiu este consistent. Suntem nu doar cel mai mare grup politic, ci și cel mai activ și asta cu toate că fiecare demers al nostru a însemnat o adevarată luptă. Am reușit, totuși, să implementăm proiecte precum Zona Metropolitană, modernizarea unor săli de sport din școli, precum cele de înființare a agendelor de Sănătate și Educațională, am realizat liniile pentru transportul școlar și foarte multe altele. Suntem partidul ai cărui consilieri și-au luat munca în serios, au scris proiecte, au avut inițiative, au mers în teren. Îi putem privi pe oameni în ochi, fiindcă nu am stat degeaba patru ani!

Inițiativele noastre produc efecte concrete: spitalele de care beneficiază sibienii primesc mai mulți bani prin Agenda de Sănătate, copiii merg la școală, în siguranță, cu autobuzele de pe liniile speciale și așa mai departe. Nu sunt vorbe! Sunt fapte!

Sibienii ce credeți că ar trebui să rețină din campania dumneavoastră?

-Sibienii ar trebui să rămână cu certitudinea că problemele se pot rezolva! Că există soluții! Iar pentru asta e nevoie de o abordare inteligentă, mult dialog cu cetățenii, multă energie și putere de muncă.

Mi-ar plăcea să rețină și noul concept de acțiune, singurul după părerea mea care poate asigura o dezvoltare sănătoasă: SIBIUL METROPOLITAN. Noi, liberalii, construim deja această nouă mare comunitate prin acțiunile noastre: Zona Metropolitană, Varianta Ocolitoare Sibiu-Sud (investiție a Consiliului Județean Sibiu) și prin acțiunile primarilor de lângă Sibiu.

Dar mi-ar plăcea să știu și că proiectele noastre în domeniul sănătății, ca de exemplu centrele de permanență, cele din domeniul social, precum centrele de zi sau din domeniul sportului, precum terenurile multisport din cartiere și bazinele didactice vor conta în decizia de a da Sibiului un alt ritm.

Avem 9 directii principale de acțiune, toate detaliate, toate discutate cu specialiști, unele chiar și cu proiecte amănuțite. Pot fi văzute toate, pe www.adrianbibu.ro.

Am prezentat, spre exemplu, conceptul Centrelor Educaționale SMART, cu un prim proiect, pe Calea Șurii Mici, dar cu posibilitatea replicării sale și pe Calea Șurii Mari. Un astfel de edificiu ar sprijini sibienii care lucrează în Zona Industrială Vest, care și-ar putea duce acolo copiii de grădiniță și școală generală fără să-i mai plimbe prin tot Sibiul, fără să participe la aglomerația din trafic și fără să mai consume timp și bani. Tot acolo i-ar putea duce pe copii și persoane din comunități din afara muncipiului și care lucrează în Zona Industrială Vest. La  Centrul Educațional ar exista spații pentru after school, iar lângă am propus un Bazin Didactic de Înot și terenuri multisport, astfel încât copiii să poată rămâne acolo până când termină părinții programul sau chiar să petreacă timp împreună cu ei în zona respectivă.

Ați urmărit activitățile contracandidaților?

– Am încercat să fiu la curent cu ce a fost relevant, cu mesajele transmise în presă, cu ideile avute. Mi s-ar părea o aroganță maximă dezinteresul față de contracandidați, la fel cum mi se pare și dezinteresul față de presă. Nimeni nu poate spune că știe totul și că niciuna dintre ideile vehiculate de alți candidați nu este folositoare pentru oraș.

Dumneavoastră ați găsit idei bune la alți candidați?

Am găsit idei bune între cele ale candidaților PNL din comunitățile vecine. La Cristian (care poate oricând să participe la crearea unei noi legături rutiere cu Sibiul), la Șelimbăr, la Rășinari, Șura Mare sau Șura Mică și așa mai departe, adică la oameni cu care Sibiul trebuie să dialogheze pe viitor fiindcă numai așa putem realiza o dezvoltare pe termen lung.

Alegerile vor avea loc duminică, cum estimați că va fi prezența la vot?

Nu voi face pronosticuri, dar am convingerea că sibienii vor vota în număr mare, fiindcă este un scrutin important pentru întreaga comunitate. Eu, personal, doresc să le mulțumesc sibienilor pentru susținere și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, încredere care m-a motivat să fiu și mai hotărât, și mai determinat în a face lucruri pentru acest oraș.

Duminică trebuie să luăm o decizie pentru viitor. Iar întrebarea nu este dacă putem mai mult, fiindcă știm cu toții că acest oraș poate mai mult. Ci dacă dorim mai mult! Iar dacă dorim, acum este momentul!

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu