15.1 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

Analiză Alegeri Locale: Cazul Mediaș și invazia eșuată a mercenarilor

Știri din Județ

La aceste alegeri locale, la Mediaș, municipiul din nordul județului Sibiu, a fost o bătălie mare. Gheorghe Roman (PNL) a câștigat la o diferență mică un nou mandat de primar. Iar lupta nu s-a dus cu candidatul PSD, care a fost pe nicăieri, ci cu mercenarul Horațiu Potra, candidat de la Partidul Patrioților. Și ce luptă a fost, ca în Africa, unde Potra are majoritatea acțiunilor sale armate plătite de diferiți șefi de stat, mulți considerați dictatori, dar și companii private cu mine și alte interese.


Horațiu Potra este medieșean. Dar a plecat din țară de foarte mulți ani. A mers prin Franța, a ajuns în Legiunea Străină, apoi și-a făcut o firmă de mercenari de război cu un fost coleg legionar din Franța. Firma a crescut, cei doi s-au separat pe acte, dar colaborează. Potra a apărut prin presa din țările africane datorită implicării sale ca mercenar cu trupele sale în diferite conflicte interne. Are o avere foarte mare, conform declarației de avere, asta dacă socotim doar ce are prin România, pentru că în declarații nu se trec conturile din paradisurile fiscale. Acțiunile sale de mercenar sunt adesea asociate în presa internațională cu Grupul rus Wagner. La începerea războiului din Ucraina, Potra a avut și o reacție publică prin care certa trimiterea de arme în ajutorul ucrainenilor de către occidentali.

Publicitate

Potra a fost liderul partidului lui Dragnea, vă amintiți de politicianul de Teleorman șef la PSD, apoi condamnat, reciclat etc. Apoi, în prag de alegeri, Potra a trecut la Partidul Patrioților, un partid mai nou, micuț și plin de foste cadre MAI, SRI etc.

Campania electorală la Mediaș a avut aspecte total diferite la cei doi candidați. Gheorghe Roman a mers pe tradiționalele întâlniri cu oamenii prin cartiere și prezența la evenimente. Potra a avut și el ceva întâlniri cu cetățenii, dar, în paralel, a mobilizat mercenarii săi din Africa să vină la Mediaș, acasă. Câțiva au avut rolul de a filma orice problemă era prin Mediaș și a o mediatiza. Nimic rău. Alții au creat incidente și supoziții de fraude electorale comise de oameni ai lui Roman, cu blocaje în trafic, chemat poliție, filmat o secvență incertă și distribuit masiv. Până la urmă, nu există niciun dosar de fraudă electorală finalizat la Mediaș. Doar supoziții și plângerile oamenilor lui Potra. Care Poliția și parchetul trebuie să le verifice dacă sunt reale. Dar aceste plângeri au fost rapid viralizate pe internet.

În ultimele 7 zile înainte de ziua alegerilor, pe străzile din Mediaș au apărut o grămadă de fețe noi, bărbați solizi. Mulți mercenari ai lui Potra din Africa au fost recunoscuți printre aceștia, conform și profilelor lor de pe Facebook. Aceștia aveau buletine de Mediaș, deci medieșeni plecați sub arme ca mercenari pentru Potra. Și nu au fost puțini cei aduși acasă special pentru alegeri, se pare. Aceștia au mobilizat familiile, prietenii, rudele. Dar au și patrulat străzile Mediașului…

Ciudat în toată această atmosferă de manipulare, generare de haos, intimidare etc niciun organ al statului român nu s-a sesizat. Există oameni din Mediaș care spun că au văzut pistoale asupra unora din acești oameni. Cu siguranță, dacă erau pistoale, aveau și permis de port armă legal. Dar ceea ce s-a întâmplat în aceste zile la Mediaș NU a tras niciun semnal de alarmă la SRI și SIE. Ciudat, nu?

Acum Potra a pierdut alegerile la Mediaș, dar nu renunță. A scos un scor bun și la Consiliul Local. Potra a anunțat că va contesta alegerile și cere să fie anulate și reluate. Probabil obișnuit cu tehnica dictatorilor de prin țările africane unde lucrează ca mercenar.

De cealaltă parte, Gheorghe Roman nu a atacat în campanie pe nimeni. Dar după aflarea rezultatelor a declarat că va acționa în instanță toate minciunile și ilegalitățile săvârșite de contra-candidați și susținătorii lor în această campanie.

La Mediaș, războiul continuă.

FOTO: Horațiu Potra în Africa.

NOTĂ: Articolele din seria Analiză Alegeri Locale sunt articole de opinie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri