21.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Muncitorii căzuți într-un bazin din Hașag erau angajați ai Apă Canal Sibiu S.A

Știri din Județ

Cei trei muncitori căzuți într-un bazin adânc de 5 metri, situat în localitatea sibiană Hașag, erau angajați ai Apă Canal Sibiu S.A. Reprezentanții firmei au transmis faptul că muncitorii aveau experiență și echipamente de protecție. În urma evenimentului tragic, doi bărbați și-au pierdut viața iar un altul a fost rănit.

Din nefericire, doi bărbați în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, nu au mai putut fi salvați. A treia victimă, tot un băbat în vârstă de 47 de ani a suferit cu traumatism cranio-facial și o ușoară asfixiere cu CO2 – a primit tratament de specialitate în UPU și a fost trimis acasă cu recomandări.

„Cu mare tristețe anunțăm că, în data de 10 iunie a.c., a survenit un accident ce s-a soldat cu rănirea unui angajat Apă Canal Sibiu și decesul altor doi colegi. Accidentul a avut loc la Hașag, comuna Loamneș, unde colegii noștri reparau o stație de pompare apă uzată. În timpul operațiunilor de înlocuire a unei pompe de apă uzată a survenit un eveniment neprevăzut, a cărui cauză este cercetată în acest moment de către autoritățile abilitate, dar și de către reprezentanții Apa Canal Sibiu. Acest eveniment a dus la rănirea unui coleg și la decesul altor doi. Cauzele decesului celor doi vor fi stabilite după efectuarea expertizei medico-legale. Menționăm că lucrările de reparație a stației de pompare au început în data de 10 iunie, ora 10.30, la acestea participând un număr de 9 angajați ai societății, inclusiv o mașină specializată pentru desfundat canalizări, iar tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 15.30. Echipa de intervenție dispunea de echipament de lucru, de protecție și de intervenție corespunzător și avea instructajul de protecția muncii efectuat la zi. La nivelul companiei Apă Canal Sibiu a fost constituită o echipă de specialiști care, împreună cu autoritățile relevante, va stabili cauzele acestui accident. În același timp, am început deja o analiză internă. Mulțumim echipelor de salvatori sibieni: ISU, echipelor medicale de urgență, ITM, IPJ care au intervenit la Hașag, acordând ajutorul necesar. Suntem alături de familiile colegilor noștri, pe care îi asigurăm de tot suportul nostru pentru a trece prin aceste momente tragice.” au transmis reprezentanții Apă Canal Sibiu S.A

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni