18.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

USR, AUR și Partidul Patrioților au contestat alegerile de la Mediaș și au cerut renumărarea voturilor

Știri din Județ

Cele trei formațiuni au depus sesizări separate la Biroul Electoral Județean Sibiu. Fiecare a cerut însă același lucru: renumărarea voturilor de la Mediaș. BEJ Sibiu a respins în această seară solicitările partidelor.


Scandalul în urma alegerilor de la Mediaș nu se oprește. Principalul instigator fiind Horațiu Potra, candidatul perdant al Partidului Patrioților. Acesta a declarat că va contesta la toate forurile numărarea voturilor de la Mediaș, dar va cere și organizarea de noi alegeri. Până acum toate cererile sale au fost respinse.

Publicitate

Demersului său i s-au alăturat și USR și AUR.

Reprezentanții PNL Mediaș au ieșit în conferință de presă, după alegeri și au prezentat hărțuiala constantă la care au fost supuși în campanie, dar și în ziua votului de diferite persoane asociate Partidului patrioților, condus la Mediaș de mercenarul Horațiu Potra, recent întors cu soldații săi din Africa.

„Văzând că, potrivit dispozițiilor legale menționate, titularul cererii de anulare are sarcina de a dovedi săvârșirea unor fapte de încălcare a legii în legătura cu votarea și stabilirea rezultatului alegerilor, care, gravitatea, amploarea și finalitatea urmărită prin săvârșirea lor, pot fi considerate fraude electorale și care, în același timp, conduc la modificarea atribuirii mandatelor în circumscripția electorală respectivă, Biroul Electoral Central constată că petentul nu a depus probe care să releve existența unor fraude electorale în Circumscripția Electorală Municipiul Mediaș, Județul Sibiu”– potrivit Hotărârii privind respingerea cererii de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor valabil exprimate, acelor nule și anulate, centralizate la nivelul Circumscripției Electorale Municipiul Mediaș, Județul Sibiu, formulate de Partidul Patrioților – Filiala Mediaș, înregistrată la B.E.C nr.2744C/BEC2024/11.06.2024

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent