22.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Susana Galea din Vurpăr (Sibiu) desemnată învățătoarea anului în România

Știri din Județ

Fundația Zurli a organizat a opta ediție anuală prin care desemnează Învățătoarea Anului în România. Anul acesta câștigătoare a fost Susana Galea, învățătoarea din comuna Vurpăr, județul Sibiu.


Mirela Retegan de la Fundația Zurli, alături de celebra Gașca Zurli au fost ieri la Vurpăr și au luat-o prin surprindere pe învățătoarea câștigătoare, Susana Galea.

Publicitate

Fundația Zurli a anunțat motivul pentru care Susana Galea a fost desemnată câștigătoarea premiului:

„După lungi deliberări, pentru că anul acesta am primit foarte multe propuneri bune, am ales ÎNVĂȚĂTOAREA ANULUI 2024! Multe nominalizări interesante, ne-am bucurat să vedem cât mult contează un cadru didactic implicat în viața copiilor cărora le ghidează pașii în viață, ne-am bucurat de aprecierea părinților față de aceștia. Dintre toate însă, cel mai tare ne-a atras atenția propunerea pentru doamna învățătoarea Galea, ușor atipică față de restul propunerilor.

Ne-am uitat către acest dascăl care în ciuda impedimentelor reușește să țină în școală copii cărora societatea nu le dă nicio șansă, iar părinții lor cu greu înțeleg că școala este cel mai bun lucru care li se poate întâmpla copiilor lor.

Mergem așadar în comuna Vurpăr din județul Sibiu pentru a o cunoaște pe doamna învățătoare Galea Susana și pentru a-i înmâna premiul ÎNVĂȚĂTOAREA ANULUI 2024.

Felicitări tuturor dascălilor propuși și părinților care cred în ei, datorită vouă copiii noștri au un viitor frumos în față.”

Experiența Mirelei Retegen la Vurpăr

Între dealuri, un sat frumos cu multe oi și oameni gospodari.

Am ales-o pe Susana Galea pentru ca a fost propusă de un alt dascăl și pentru ca povestea ei ne-a impresionat mult.

Doamna învățătoare Galea are 35 de copii în clasă, cei mai mulți sunt romi și cam 75% au dificultăți legate de prezență.

Născuți în familii cu părinți foarte tineri, mulți dintre ei plecați în străinătate, copiii răman acasă, de capul lor.

Iar învățătoarea Galea Susana învață în fiecare zi cum să-i aducă la școală.

Am ajuns de dimineață, cu toată echipa, și cu două microbuze plin de de cadouri. De toate. De la ghiozdane, rechizite, jocuri și cărți, la produse de igienă și dulciuri. Ne așteptau cu multă emoție și nerăbdare.

Prezența noastră s a transformat intr un motiv de sărbătoare pentru toată școală și pentru oamenii din sat care au ieșit să vadă Zurli!

În sala de sport ne așteptau câțiva părinți și ne-am bucurat să ne jucăm împreună, copii, educatori și părinții prezenți.

Dar în seara asta vreau doar să vă spun ca România se vede diferit din vârful dealului Vurpăr.

Copiii pe care i-am întâlnit astăzi au cele mai normale visuri. Vor să devină jandarmi, doctori, pădurari, cântăreți, polițiști, învățătoare , mame… Astăzi împreună , părinți și copii, au promis ca vor face tot ce trebuie ca să ajungă la școală.

Le mulțumesc partenerilor care ne-au sprijinit. Copiii și doamna învățătoare au plecat acasă cu brațele pline de daruri. Iar noi am plecat fericiți. Avem prieteni noi, 35 de copii și doamna învățătoare din Vurpăr. Și cu o pungă de gogoși.

Iar ne-a trimis Dumnezeu fix unde era mai mare nevoie .

Vă mulțumim, doamna învățătoare, doamna director din Vurpăr. Abia așteptăm să ne revedem.

Felicitări Susana Galea!

Ești învățătoare anului 2024.

Fundația Zurli felicitări pentru ediția cu nr. 8. An de an așezăm pe panoul de onoare, cele mai grozave învățătoare .

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Suporterii din Rășinari merg la Gheorgheni

Continental Sibiu a aniversat 20 de ani