19.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

CONCERT: Alexandra Ușurelu & Cvartetul Passione: ”Doar noi și cerul”

Știri din Județ

Joi, 8 august, ora 21.00, Terasa Acoperiș a Filarmonicii Sibiu va găzdui Concertul ”Doar noi și cerul”, în interpretarea Alexandra Ușurelu și Cvartetul Passione.


Alexandra Ușurelu, cea mai bine vândută artistă independentă din România, prezintă în cadrul festivalului Concerte pe Acoperiș, ediția a V-a, concertul ”Doar noi și cerul”, împreună cu band-ul său și cvartetul de coarde Passione.

Publicitate

Cântecele sale de pe cele două albume lansate până în prezent, “Fata care chiar există” și ”La capătul lumii”, vor fi completate de altele, nepublicate sau în primă audiție live.

Alexandra Ușurelu a reușit în numai câțiva ani să evolueze de la concerte cu câteva zeci de spectatori pe scenele de club, la turnee sold-out cu band și orchestră privatăsau orchestre ale instituțiilor de cultură în sălile de teatru din toată țara, aceasta dezvoltând o tradiție din a prezenta conținut artistic an de an mai dezvoltat, cu producții de concert complexe, comparabile cu ale celor mai cunoscuți artiști mainstream, pe scenele filarmonicilor și ale teatrelor naționale, uneori cu mai multe concerte vândute integral în aceeași zi.

Colaborările sale cu artiști ai muzicii folk (Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Mircea Rusu, Narcisa Suciu) sau pop (Cornel Ilie/VUNK, Dan Byron etc.) au expus muzica și universul său artistic unui public divers și larg, iar sutele de concerte susținute până în prezent au transformat-o într-o artistă singulară în muzica românească, nu numai datorită stilului și talentului său muzical, dar mai ales grație naturaleții sale și a versurilor influente, reverberante în sufletul ascultătorilor.

Cu un sound absolut original și “mai multă muzică decât marketing”, o abordare care a transformat-o în una dintre cele mai de succes artiste independente din România, Alexandra Ușurelu își confirmă unicitatea cu fiecare producție de concert sau material muzical lansat.

Odată cu lansarea albumului ”Fata care chiar există”, unsitedemuzică.ro sintetiza: Alexandra Ușurelu a plecat pe drumul muzicii cu un singur gând: să nu facă la fel ca ceilalți. Și-a găsit locul într-o zonă indie, unde experimentează și aduce un altfel de sound în fața unui public dornic de altceva. E genul de artistă pe care o vezi pe afară, acolo unde felul ăsta de îndrăzneală te transformă instantaneu într-un superstar. Alexandra nu se grăbește, își face muzica în felul ei, nu pompează marketing în ce e ea ca artistă, ci suflet, și vrea să fie – dacă îmi e permis să zic – un etalon pentru o curățenie în muzică. O artistă aparte, cu un suflet nobil și cu o minte ageră, pe care merită să o ascultați.”


Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Proiect co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich