17.3 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

Sibiu Music Stops: Cinci muzicieni ai Filarmonicii de Stat din Sibiu au oferit un spectacol pe cinste localnicilor și turiștilor

Știri din Județ

Cinci muzicieni ai Filarmonicii de Stat din Sibiu, componenţi ai cvintetului de alamă Tromba Felix, au reuşit luni să încânte localnicii şi turiştii din municipiu, prin momentele muzicale vesele oferite în locuri neconvenţionale, precum terasa de pe acoperişul Bibliotecii Judeţene ASTRA sau Aeroportul Internaţional, în cadrul unui proiect numit „Sibiu Music Stops”, care face parte din festivalul numit „Zilele Muzicale Româno-Americane”, potrivit purtătorului de cuvânt al Filarmonicii sibiene, Mihai Colibaba.

„Rolul acestor recitaluri în spaţiul neconvenţional din seria Sibiul Music Stop este de a vesti Sibiului că încep Zilele Muzicale Român-Americane. Înainte de a da startul concertelor în aer liber din Piaţa Mare sau de pe esplanada Filarmonicii, mergem în spaţii inedite (…) pentru a oferi oamenilor câteva momente de muzică relaxantă, muzică de jazz, muzică de film cu Tromba Felix, cvintetul de alamă. (…) Astăzi sunt Zilele Muzicale Româno-Americane şi ne bucurăm să întâmpinăm sibienii şi turiştii cu momentele muzicale pregătite de artiştii Filarmonicii şi de invitaţi”, a declarat pentru AGERPRES, Mihai Colibaba.

Publicitate
Sursa foto: Filarmonica de Stat Sibiu – Facebook

romba Felix este un cvintet compus din Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Repertoriul cvintetului reuneşte piese de jazz, muzică clasică şi muzică de film.

Zilele Muzicale Româno-Americane propun localnicilor şi sibienilor, o serie de concerte stradale în perioada 1-6 iulie, publicul bucurându-se astfel de evenimente muzicale mai ales în Piaţa Mare din centrul municipiului. Practic, după zece zile în care Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a transformat tot centrul Sibiului într-o mare scenă, Zilele Muzicale Româno-Americane continuă să atragă publicul la concerte în aer liber.

Marţi seara, de la ora 18.00, pe scena din Piaţa Mare, va concerta grupul vocal Blue Noise, după care fraţii Cezar şi Anatol Cazanoi.

Sursa:agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri