22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 06 iulie, 2024

Cristian Jidovu din Cisnădie a obținut al 8-lea titlu de campion național la ciclism

Știri din Județ

Toată țara e colorată în galben, portocaliu și (puțin, spre norocul nostru) roșu – sunt codurile de caniculă cu care vara lui 2024 a debutat cam prea devreme… Există însă și zone ale țării unde temperatura este puțin peste 20 de grade, iar acest lucru este o binefacere atunci când ai de parcurs pe bicicletă 77 km cu urcări totalizând 3.000 metri pe un traseu de poveste –  este vorba de Campionatul Național de Mountainbike – Marathon, organizat și desfășurat ca etapă a evenimentului de tradiție Triada MTB – Geiger MTB Challenge, la Păltiniș (Sibiu) în week-end-ul care a trecut.

Printre cei circa 300 de cicliști de top ai României, care au luat parte la diversele probe ale competiției, s-a numărat și Cristian Jidovu din Cisnădie, legitimat la C. S. Tibiscus, care a terminat pe locul I al categoriei M40-49 tura de 77km, în 5 ore și aproape 13 minute și astfel a obținut titlul de Campion Național de XCM categoria Master2 – al 8-lea titlu de Campion Național la MTB al sportivului și al 34-lea titlu de campion Național din palmaresul C. S. Tibiscus din Timișoara.

Platoul Mehedinți a găzduit, în week-end-ul anterior, a treia ediție a evenimentului de aventură Geopark Mehedinți Adventure, cu probe de alergare (trail running), ciclism (MTB), parc de aventură, caiac și speologie, la care ciclistul Titel Rușinaru din Dr. Tr. Severin, reprezentând C. S. Tibiscus, a urcat pe podium pe locul I al categoriei M40+, rezultat cu care s-a clasat pe locul II în clasamentul general, iar concetățeanul său Alex Ghigulescu s-a clasat al 5-lea în proba de alergare 18km, desfășurată pe o temperatură de peste 35 grade sub soarele arzător de munte.

Publicitate

Aceste rezultate frumoase vin după ce, cu o săptămână înainte, aceiași severineni au luat parte la evenimentul Pedală în Bănie de la Craiova, cu probe de alergare și ciclism (MTB), acolo unde Titel Rușinaru s-a clasat pe locul III al categoriei M40-49 la proba de MTB iar Alex Ghigulescu s-a clasat pe locul II în proba masculină de cros.

Revenind la campionul Cristian Jidovu, la mijlocul lunii iunie acesta a luat startul și în Cupa României de MTB – XCM, la etapa a doua Maratonul Târnavei de la Târnăveni, unde după aproape 3 ore parcurse pe traseul de 60 km a obținut locul I al categoriei M40-49 ani.

Tot în luna iunie, la Sasca Română din Caraș-Severin, s-a desfășurat evenimentul sportiv Cheile Nerei Mountain Bike & Trail Run Race, de la care echipa C. S. Tibiscus s-a întors cu două locuri I –  Adrian Curuțiu din Lugoj la categoria M30-39 (și locul 5 în clasamentul general) iar timișoreanca Mihaela Vasile la categoria F30-39 (locul 6 în clasamentul general), plus un loc II obținut de Tiziano Balia la categoria M40-49 (locul 6 clasament general).

Și pentru a încheia cu rezultatele frumoase ale lunii care tocmai s-a încheiat, în celălalt capăt al țării, la Greci (Tulcea) s-a desfășurat la începutul lunii a 9-a ediție a evenimentului multi-sport cu curse de alergare și MTB numit Măcin Mountain Fun, la care locurile I ale categoriilor M40-49 respectiv M50+ au fost ocupate de gălățenii Cristian Mircioi respectiv Marius Ionașcu, favoriți și la această ediție la categoriile lor de vârstă în probele de ciclism.

Cu aceste frumoase rezultate, sportivii amatori de la C.S.Tibiscus sunt mândri de cele 34 de titluri de campion național, de aproape 1550 locuri pe podium la peste 1400 acțiuni, rezultate de excepție strânse de o mână de pasionți ai sportului din Timișoara, Lugoj, Oradea, Turnu Severin, Cisnădie, Brașov ori Galați.

Marius Karnyanszky – Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara.

Photo: mulțumiri Traian Olinici & Tibi Hila.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri