29.1 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Raluca Turcan: Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, pregătit pentru sesiunea 2024 a programului de atragere a investiţiilor în producţia de opere audiovizuale

Știri din Județ

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a reuşit ca Oficiul de Film și Investiţii Culturale să fie operaţional şi România să intre în rândul ţărilor europene care au funcţională o schemă. În data de 25 iulie se lansează noul apel de proiecte, existând deja numeroase companii internaţionale doritoare să înceapă filmările în România iar până în 2026, estimează că vor atrage investiţii directe de peste 350 milioane EUR prin programul de cash rebate, a precizat Raluca Turcan.

„Proiect de mandat asumat! Proiect de mandat îndeplinit!

Publicitate

În pofida tuturor piedicilor și a neputinței administrative manifestate din 2018, cu o echipă de oameni valoroși, am reușit ca Oficiul de Film și Investiții Culturale să fie operațional și România să intre în rândul țărilor europene care au funcțională o schemă.

Colegii noștri de la Oficiul de Film și Investiții Culturale sunt pregătiți pentru sesiunea 2024 a programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale pe teritoriul României!

Astfel, în data de 25 iulie lansăm noul apel de proiecte, existând deja numeroase companii internaționale doritoare să înceapă filmările în România. Până în 2026, estimăm că vom atrage investiții directe de peste 350 milioane EUR prin programul de cash rebate, care va funcționa potrivit unei proceduri modernizate, rapide și 100% digitală.

Până la data de 22 iulie vom executa plățile pentru patru dintre cererile de plată restante, iar toate proiectele din sesiunile 2018, 2019 și 2020 vor fi procesate și decontate în următoarele două luni.

Pe 15 iulie semnăm acordurile de finanțare pentru proiectele aprobate în sesiunea 2020!

Restul cererilor de finanțare din sesiunea 2020 vor fi soluționate până la finalul lunii.

Mulțumesc, Ana Mirea, mulțumesc, Valentin Savu, mulțumesc membrilor din Comisia de Film, precum și tuturor oamenilor care au pus umărul și au muncit zi și noapte pentru ca România să redevină un partener credibil pentru industria de film.

Aici nu vorbim doar de o instituție, vorbim despre imaginea țării pe plan internațional, care are deja un potențial dovedit al profesioniștilor și locațiilor de filmare.

Mai sunt câteva zile până la prima aniversare a acestei instituții culturale și suntem mândri să spunem că, în ciuda tuturor provocărilor, am reușit!

Cu o echipă tânără și cu o abordare modernă a relației dintre industriile creative și mediul public, în afară de gestionarea schemei de cash rebate, Oficiul realizează promovarea pe plan internațional a valorilor cultural-artistice și a sectoarelor culturale naționale, susține dezvoltarea cooperării internaționale în domeniul cultural și stimularea atragerii investițiilor în domeniul proiectelor culturale și infrastructurii culturale pe teritoriul României, promovând resursele culturale naționale prin platforma www.filmoffice.ro” – a declarat Raluca Turcan

Sursa: Facebook – Raluca Turcan 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni