14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

EDITORIAL: Valea Oltului, exemplu de imbecilitate guvernamentală

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a publicat de câteva săptămâni informația, pe surse, că Ministerul Transporturilor pregătește închiderea Văii Oltului. Am fost luați la mișto de unii că inventăm subiecte. Iată că acum e anunțată închiderea oficial. Fără soluții de trafic eficiente, făcută pompieristic și cu un ministru arogant.


Într-o țară civilizată, un ministru că Grindeanu nu ajungea pe funcția respectivă. Iar dacă totuși ajungea, după o asemenea decizie, zbura. La noi, nu.

Publicitate

Închiderea pe timpul zilei timp de o lună a Văii Oltului este o lovitură dată turismului, transportatorilor și fabricilor, mai ales cele din Sibiu. Este o decizie anti-Sibiu.

Veți spune că nu se putea altfel. Ba da, se putea. De ani de zile ministerul Transporturilor lucrează la acest proiect al autostrăzii. Putea în toți acești ani să modernizeze drumul existent alternativ din Valea Oltului. Așa se bloca DN pe tronsoane și traficul se devia pe acest drum. Mai trebuia și un pod. Chiar temporar. Era așa greu de realizat în cei 20 de ani de când se tot fac studii despre autostrada Sibiu – Pitești?

Să vii acum să închizi pentru defrișări este aberant. Și vor mai închide pentru detonări și alte lucrări. Să ne așteptăm la vreo 5 ani de închideri periodice ale Văii Oltului.

Cine plătește din Guvern pentru motorina și timpul în plus consumat de transportatori care vor trebui să ocolească pe alte rute sute de kilometri?

Cine plătește din Guvern pentru fabricile din Sibiu carea aduceau zilnic muncitori din localități de pe Valea Oltului și care acum nu îi mai pot aduce?

Cine plătește din Guvern pentru afectarea acțiunilor culturale din zonă?

Cine plătește din Guvern pentru ambuteiajele, nervii și, inerent, accidentele ce vor apărea pe rutele alternative deja aglomerate care vor deveni un infern?

Cine plătește din Guvern pentru pierderea a mii de turiști la Sibiu veniți din București și străinătate via București?

Cine plătește din Guvern pentru miile de turiști români din Ardeal care își anulează vacanțele la mare din lipsă de drum de acces?

Și lista întrebărilor poate continua. Dar ca la noi, nimeni din Guvern nu răspunde. Nimeni din Guvern nu plătește. Doar proștii de români și firmele vor plăti cu vârf și îndesat, din nou.

Grindeanu, încă ministrul Transporturilor se plimbă cu elicopterul pe banii noștri, iar noi, de luni, vom sta în trafic cu orele.


Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia