17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Delegație din Republica Moldova în vizită la Biblioteca ASTRA

Știri din Județ

În cadrul proiectului „Trei culori și o singură credință: românească”, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a primit vizita delegațiilor din Republica Moldova.


Seminarul „Bune practici în management cultural și administrație publică” a cuprins prezentări referitoare la importanța culturii și managementului cultural în comunitate, precum și la dezvoltarea culturală sustenabilă.

Unul dintre subiectele principale a fost fenomenul cultural în rândul publicului și modul în care investițiile și autosusținerea pot contribui la diseminarea actului cultural și creșterea publicului de mâine. Discuțiile au inclus necesitatea investițiilor în mental și emoție, prin organizarea de evenimente conexe care să atragă nu doar o audiență numeroasă, ci și fonduri.

Crearea unei echipe dedicate, care să promoveze reperele culturale locale și să reflecte caracterul multicultural al orașului, a fost, de asemenea, un punct central al dezbaterii. Aceste inițiative și practici sunt esențiale pentru a asigura un viitor dinamic și diversificat pentru scena culturală locală.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul dl. Adrian Dupu, secretar de stat, și dl. Adrian Bibu, administratorul public al Judetului Sibiu. Prezentările seminarului au fost sustinute de d-na Elena Frumosu, Șef Secție Cultură și Turism Raion Criuleni, dl. Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu și dl. Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

“Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru interacțiune și susținere!
Mulțumim oaspeților de peste Prut pentru vizită și schimbul de experiențe și bune practici !” – au transmis reprezentanții Bibliotecii Astra pe pagina de Facebook.


Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul „Trei culori și o singură credință: românească” este organizat de Consiliul Judetean Sibiu și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova DRRM, din cadrul Guvernului României. Proiectul cultural vizează cunoașterea, dezvoltarea și promovarea valorilor culturale comune, precum și afirmarea identitară și spirituală a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.


Activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu