17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Directorul Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale” din Sibiu, despre avantajele catalogului electronic VIVA pentru părinți, elevi și profesori

Știri din Județ

Constantin Romulus Simion, director al Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu, a vorbit despre avantajele catalogului electronic VIVA pentru părinți, elevi și profesori: „Folosim acele tichete pozitive sau negative, pentru a aprecia o activitate suplimentară a copilului sau pentru a atenționa părintele că apar anumite situații. Tichetele respective nu se transformă în scăderi de note la purtare, dar sunt atenționări care să-l facă părinte să dorească să vină către noi, să putem comunica cu privire la anumite incidente din timpul orelor sau din pauză”, informează edupedu.ro
Motivele pentru care au determinat alegerea catalogului electronic au fost lipsa resursei umane și cantitatea mare de documente care trebuiau completate de învățători, de diriginți și mai ales, comunicarea cu părinții, precizează directorul al Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu: „Ne-am gândit că aceasta e metoda cea mai bună, practică și utilă de a reuși să îmbinăm o nevoie de comunicare cu părintele și cu elevul. În momentul în care folosim Viva catalog, părintele și copilul primesc nota respectivă automat, plus că primesc și un raport lunar al rezultatelor școlare și au un bonus. Primesc, pe lângă notele respective, și o ierarhie a copilului și o situație în timp: cum se descurcă copilul, dacă crește sau dacă scade”

Ce sunt tichetele care pot fi transmise elevilor și ce înseamnă culoarea atribuită fiecărui tichet

Directorul Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu a explicat ce sunt tichetele care pot fi transmise elevilor și ce înseamnă culoarea atribuită fiecărui tichet, în funcție de comportamentul copilului. „În momentul în care părintele primește 1-2-3 tichete negative legate de diferite aspecte, el vine către școală și vorbește cu profesorul, cu dirigintele sau cu învățătorul, ca să vadă un pic ce s-a întâmplat”, a precizat aceasta.

Mai avem un avantaj. Folosim acele tichete pozitive sau negative, pentru a aprecia o activitate suplimentară a copilului sau pentru a atenționa părintele că apar anumite situații. Tichetele respective nu se transformă în scăderi de note la purtare, dar sunt atenționări care să-l facă pe părinte să dorească să vină către noi, să putem comunica cu privire la anumite incidente din timpul orelor sau din pauză.

CITEȘTE MAI MULT PE edupedu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu