17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

50 de ani de Tansfăgărășan aniversați și la Transylvania Classic 2024

Știri din Județ

Transfăgărășanul a fost inaugurat oficial în 1974, iar anul acesta, pe 20 septembrie, se împlinesc 50 de ani de când avem în România „cel mai frumos drum din lume”. Astfel, la ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classicvor fi o serie de evenimente care marchează această aniversare.

În 2024, pe data de 20 septembrie, se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului, iar la ediția din acest an a raliului de regularitate sunt programate o serie de evenimente care marchează această aniversare.

„Cel mai frumos drum din lume” a fost inclus în programul evenimentului încă de la prima ediție și a fost de fiecare dată cea mai spectaculoasă probă a raliului Transylvania Classic. Și în 2024, punctul culminant va fi, desigur, urcarea pe Transfăgărășan, iar concurenții se vor lupta pentru Trofeul Transfăgărășan, un trofeu special care va fi oferit echipajului care câștigă această probă.

„S-au scris multe povești pe acest drum la TransylvaniaClassic, în edițiile de până acum, și sunt sigur că și anul acesta urcarea pe Transfăgărășan va fi o experiență unică pentru participanți”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.  

Cele peste 60 de echipaje înscrise vor ajunge până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.034 de metri, iar zona cronometrată, care include una dintre cele mai spectaculoase porțiuni a Transfăgărășanului, are o lungime de 7 kilometri.

„Trofeul Transfăgărășan” va fi creat de artistul sibian Ioan Tămâian

Echipajele înscrise anul acesta la Transylvania Classic se vor lupta pentru un trofeu cu adevărat special, conceput pentru a marca aniversarea de 50 de ani a Transfăgărășanului. Astfel, câștigătorul probei speciale de pe Transfăgărășan va intra in posesia unui trofeu unicat conceput de artistul sibian Ioan Tămâian. Trecerea pe Transfăgărășan este programată sâmbătă dimineața, 10 august, în ultima zi a raliului de regularitate.

Probe complet noi introduse la ediția din acest an

În afara urcării pe Transfăgărășan, concurenții vor putea descoperi un traseu ce traversează unele dintre cele mai frumoase zone din România, competiția oferind o experiență unică atât pentru participanți, cât și pentru spectatori.

La ediția din 2024 vor fi introduse o serie de probe complet noi pentru participanți, echipajele urmând să le descopere însă abia înainte de start, conform regulamentului specific competițiilor de regularitate.

Astfel, timp de trei zile, participanții vor străbate drumuri pitorești și vor avea ocazia să exploreze frumusețile județului Sibiu, trecând prin sate tradiționale, peisaje montane și obiective turistice renumite.

Snap-on, partener oficial Transylvania Classic 2024

Și în 2024, Snap-on va fi unul dintre partenerii oficiali ai raliului de regularitate desfășurat pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Compania este renumită pe piața internațională pentru calitatea și durabilitatea produselor Snap-on, iar în România are unul din cele mai mari centre de inginerie software unde dezvoltă aplicații de bază pentru business-ul global Snap-on.

„Am ales să fim parteneri cu Transylvania Classic datorităvalorilor noastre comune și a angajamentului față de excelență și inovație. Transylvania Classic este un eveniment prestigios care atrage pasionați de automobile și profesioniști din domeniu, oferindu-ne o platformă ideală pentru a ne face cunoscuți la nivel național și internațional. Prezența noastrăla acest eveniment reprezintă o sinergie puternică dintre inovarea tehnologică și cerințele riguroase din cadrul raliurilor și reflectă dorința noastră de a ne implica activ în comunitatea auto și de a sprijini evenimentele de calitate. Ne dorim să ne consolidăm poziția de lider pe piața uneltelor pentru industria automotive și să demonstrăm angajamentul nostru față de calitate și inovație. Anul acesta Snap-on România va aduce în Piața Mică și o serie de activități de divertisment pentru copii și adulți, în zilele de 9 și 10 august, printre care vom susține sesiuni de networking și vom răspunde la întrebările profesioniștilor din domeniu și amatorilor, contribuind cu expertiza noastră la succesul evenimentului”, a spus Vasilica Zuld, General Manager Snap-on România.

Program Transylvania Classic 2024

8 august – Start festiv, un tur demonstrativ pe străzile din Centrul Vechi și apoi expunere mașinilor în Piața Mică din Sibiu. Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu publicul și să prezinte poveștile mașinilor cu care concurează.

9 august – Prima zi a raliului de regularitate care va include trasee noi prin Păltiniș și Mărginimea Sibiului, oferind participanților o combinație de provocări și peisaje impresionante.

10 august –  Etapa finală, cu un traseu ce va duce concurenții pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, înainte de a reveni în Sibiu pentru ceremonia de premiere.

Parteneri

Transylvania Classic 2024 se desfășoară în perioada 08 – 10august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic2024 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Partenerii evenimentului: Orange, Snap-on, flylili.com
Parteneri mobilitate sustenabilă: Retrasib, EV-mag, Asociația pentru Electromobilitate, Tesla Happy Owners România

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu