17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

ARTmania Festival anunță o serie de manifestări artistice inedite și concerte spectaculoase, weekendul acesta, la Sibiu

Știri din Județ

Vinerea și sâmbăta aceasta participanții la ARTmania Festival se vor bucura de o serie de manifestări artistice inedite și de concerte reunite sub umbrela „ARTmania in Context”, un proiect a cărui lansare va avea loc sâmbătă, 27 iulie, in Piața Mare, înaintea show-ului KORN, fiind încununat duminică, 28 iulie, de o serie de concerte desfășurate într-un spațiu de patrimoniu.

„ARTmania in Context” este un nou proiect cultural ce pune accent pe fuziunea formelor artistice traditionale cu exprimarile noi, inovatoare si experimentale din Sibiu.

Proiectul urmărește doua fire narative cronologice

Primul fir narativ va putea fi experimentat de festivalieri chiar in Piata Mare din Sibiu, pe scena mare, sambata, 27 iulie, inainte de show-ul cunoscutei trupe americane Korn. Aici festivalierii vor avea parte de proiectii inedite special create pentru aceasta ocazie cu ajutorul unei instalatii multimedia si sansa de a urmari live un spectacol de dans contemporan inspirat de concertele rock gazduite de ARTmania.

“In cea de-a doua zi va fi lansat, printr-un show regizat de Bobi Pricop, un nou proiect adiacent festivalului, «ARTmania in Context» – o serie de interventii artistice conexe care completeaza evenimentul principal prin expozitii, performance-uri, live-uri inedite, lansari de carte, talk-uri etc., activand diversele spatii ale orasului si generand noi fluxuri culturale ale acestuia.

Aceasta noua dimensiune incepe anul acesta, ca pregatire a editiei aniversare din 2025, prin performance-ul inedit desfasurat pe scena mare a festivalului chiar inaintea show-ului Korn, si va fi dezvoltata incepand cu editia de anul viitor.

Echipa coordonata de Bobi Pricop – din care fac parte Oana Micu (scenografie si art direction), Alexei Turcan (muzica), Catalina Stanislav si Paul Breazu (scenariu), Filip Stoica (coregrafie), Nichita Teodorescu (lighting design), Philip Goron (percutie), Emitter (efecte vizuale), Iustin Surpanelu (imagine), Costi Simion si Florin Boicescu (video mapping si regie video), Bogdan Zamfir, Alexandru Snopovschi, Dima Rosca (dans, acrobatie) – propune o reprezentare a ARTmania in Context printr-o interventie care mixeaza tehnicile si suporturile multimedia si performance-ul contemporan, apeland ideea de comunitate deschisa si parcursul cultural al acesteia.

Artwork-ul pentru imaginea acestei noi componente, «ARTmania in Context», este realizat de artistul Dan Perjovschi”, explica regizorul Bobi Pricop.

Cel de-al doilea fir narativ, cel al muzicii si al colaborarilor interdisciplinare, va fi experimentat de participantii la cea de-a treia zi de festival (28 iulie) intr-un spatiu de patrimoniu: la Casa Altemberger – Muzeul de Istorie, parte din Muzeul National Brukenthal.

Aceasta componenta, care va reuni muzica si colaborarile interdisciplinare si va aduce in fata fanilor pe (a-z): Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) si SPD (MD).

Mai multe detalii pot fi citite in comunicatul de presa anexat la acest mail.

ARTmania Festival 2024 Official Facebook Event: http://tinyurl.com/2jsewezj

ARTmania Festival Facebook page: https://www.facebook.com/ARTmania.Festival

Instagram: https://www.instagram.com/artmania_live/

twitter: https://twitter.com/ARTmaniafest

YouTube channel: https://www.youtube.com/@ArtmaniafestivalRo/featured

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu