17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Criticul de teatru, Mircea Morariu: Nervozitate și iubire în piesa Pescărușul de la Teatrul Radu Stanca Sibiu

Știri din Județ

Criticul de teatru Mircea Morariu a publicat astăzi o amplă cronică teatrală după vizionarea piesei Pescărușul (Cehov) pusă în scenă de actorii Teatrului Radu Stanca din Sibiu. Apărută pe siteul specializat contributors.ro, cronica lui Morariu punctează și aspectele bune, dar și problemele punerii în scenă a acestei piese de teatru la Sibiu.


Sub titlul „Nervozitate și iubire”, Morariu pornește cronica teatrală ex-abrupto cu o constatare: „Nu, nici în spectacolul cu Pescărușul montat la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu de regizorul Dumitru Acriș nu vedem pe scenă samovare. Ci doar câteva, destule sticle de votcă. În marea lor majoritate goale. Și multe, foarte multe pahare. Nimeni nu bea interminabile cești de ceai, nici măcar un singur personaj, cu excepția notabilă a lui Trigorin căruia îi place să își joace absențele, nu se refugiază în tăceri. Arkadina (Ofelia Popii) e frumoasă, elegantă, pasională, rea, crudă cu oricine nu îi face voia…”.

Criticul remarcă pe parcursul textului său nervozitatea piesei: „Spectacolul de la Naționalul sibian pare a fi, în primul rând, o ilustrare a replicii Sunt atât de nervoși și atât de plini de iubire. Montarea conține nenumărate explozii de nervozitate”.

Citiți toacă cronica lui Mircea Morariu pe contributors.ro

FOTO: Pescărușul, TNRS, foto credit: TNRS

Despre Mircea Morariu:

Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu