17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Turul României la ciclism trece prin județul Sibiu

Știri din Județ

După derularea Turului Sibiului la ciclism, Federația Română de Ciclism va organiza o nouă competiției importantă pentru sportul pe 2 roți. Turul României va avea loc în luna august și va trece și prin județul Sibiu.


Federația Română de Ciclism, alături de Auchan și Agenția Națională pentru Sport în calitate de parteneri principali, organizează ediția cu numărul 56 a Turului României. Competiția se va desfășura în perioada 14-18 august pe un traseu de aproximativ 793 de km care pornește din Deva și trece, înainte de a ajunge la București, prin Alba-Iulia, Sebeș, Sibiu, Cristian și Târgoviște. Evenimentul va fi transmis integral, în direct, pe Digi Sport.Competiția este formată anul acesta din 5 etape, iar traseul evidențiază și de această dată zone și obiective turistice importante precum Cetățile Deva și Alba Carolina, stațiunea turistică Păltiniș, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei.

Turul României 2024 pornește de la Deva. De aici se dă startul în Etapa 1:Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia; 165 km.Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș; 146 km.Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian; 185 km.Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște; 184 km.Etapa 5 (18 august): Circuit în București; 98 km. În Mica Buclă și-au anunțat deja participarea 25 de echipe din 14 țări: 5 din România, 3 din Germania, câte 2 din Austria, Cehia, Olanda, Polonia și Italia, câte o echipă din Kazahstan, USA, Franța, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu