17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Plin de șoferi bețivi pe drumurile județului Sibiu. Unii nu au nici măcar permis!

Știri din Județ

În perioada 26 – 28 iulie, polițiștii sibieni au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 24 de permise de conducere, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 480 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 165.000 de lei. 

Exemple semnificative:

Acum trei zile, în jurul orei 09:00, în localitatea Laslea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control o autoutilitarăcondusă de către un localnic în vârstă de 40 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Probleme au fost depistate și în municipiul Sibiu, acolo unde polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu, un sibian în vârstă de 28 de ani. Rezultatul a indicat 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat,

O zi mai târziu, în jurul orei 20:30, în localitatea Retiș, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un moped condus pe DJ 104 de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Brădeni. În urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana în cauză nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și pe autostrada A1, la km. 244, în zona municipiului Sibiu, pe sensul Deva – Sibiu, polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat conducătorului unui autoturism. Șoferul însă nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea pe autostradă și, ulterior, în municipiul Sibiu, fiind depistat și oprit de către polițiști pe strada Henri Coandă. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, din Cisnădie, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei deoarece a condus un autoturism neasigurat prin poliță RCA și a cărui înmatriculare era suspendată. Ca măsură complementară, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu număr ale autoturismului. 

Ieri, în jurul orei 02:00, în Agnita, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Bisericii de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Mureș. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat,

Tot ieri, în jurul orei 07:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Șurii Mari de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Slimnic. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Lungă de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Turnu Roșu. În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul refuzând însă recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri