12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Ședință de Consiliu Local la primăria Rășinari. Primarul a prezentat cele mai importante aspecte

Știri din Județ

Luni, 29 iulie 2024, a avut loc, în incinta Primăriei Comunei Rășinari, cea mai recentă ședință de Consiliu Local.

Bodgan Bucur, primarul comunei Rășinari, a prezentat pe Facebook cele mai importante aspecte legate de această ședință:

  1. Referitor la aprobarea PUZ Voss:
    ▶️ acest plan urbanist zonal a fost aprobat conform legii, proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul primariei în data de 16.06.2024. Cei care și-au dorit să transmită ceva legat de acest proiect au avut ocazia să facă acest lucru timp de 40 de zile din acel moment.
  2. Ședințele sunt publice. Totuși, există reglementări cu privire la participarea în cadrul lor.
    Aceasta ședintă a fost transmisă în direct pe o platformă de socializare fără acordul și fără ca cei prezenți să stie acest lucru. S-au încălcat astfel drepturile GDPR ale tuturor celor prezenți și menționați în cadrul ședinței. Consider că, pe de o parte nu fost corect față de colegi, iar pe de altă parte, trebuie respectate prevederile legale:
    ▶️Conform Art 73 din Codul civil a fost incalcat Dreptul la propria imagine .
    (1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
    (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.
    Potrivit regulamentului de organizare și funcționare al CL Rasinari, conform art 40, ședințele consiliului local sunt publice, acest lucru însă nu înseamnă că acestea pot fi înregistrate video și transmise în spațiul public fără acordul instituției și a persoanelor prezente.
    ▶️Potrivit ROF, art 102, al. 2 lit.b. consilierul local este obligat să respecte probitatea și discreția profesională.

În consecință se va proceda la sancționarea persoanelor care au transmis live, pe rețelele de socializare, fără acordul instituției și fără acordul consilierilor și persoanelor prezente a căror imagine și voce a fost preluată, conform art 118 din ROF.

Voi reveni cu informații despre modul în care cetățenii pot participa la ședințele de counsiliu local” – a transmis primarul Bogdan Bucur

Sursa foto: Facebook – Primăria comunei Rășinari

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri