17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din parohia Brădeni

Știri din Județ

Credincioșii parohiei Brădeni, protopopiatul Agnita, județul Sibiu, s-au bucurat de prezența ierarhului lor, duminică, 4 august 2024, când Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a târnosit Sfânta Masă, după ample lucrări realizate. În soborul slujitor, sub protia Înaltpreasfinţiei Sale, s-au aflat părintele Andrei Iancu, protopopul de Agnita, preotul paroh Mihăiță-Iulian Țăruș, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, răspunsurile liturgice au fost oferite de Cvintetul vocal „Anatoly” al Operei Brașov, potrivit mitropolia-ardealului.ro

Locașul de cult aniversează anul acesta 200 de ani de existență, fiind construit în anul 1824 prin strădania credincioșilor din localitate. Biserica are formă de navă, cu turn-clopotniță deasupra pridvorului, fiind zidită din piatră și cărămidă. În ultimii ani, preotul paroh Mihăiță-Iulian Țăruș a continuat lucrările de înfrumusețare a locașului de cult. Astfel, a fost înlocuită dușumeaua, a fost înlocuit blatul din lemn al Sfintei Mese cu unul nou din marmură și au fost achiziționate obiecte de cult necesare slujirii liturgice. Preotul paroh a transmis mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului pentru binecuvântarea adusă în mijlocul comunității. În semn de prețuire și de mulțumire, Înaltpreasfințitul Laurențiu a primit din partea comunității o icoană cu Sfântul Cuvios Arsenie de la Prislop.

La finalul Sfintei Liturghii, fostul paroh, părintele Florin Țânț, și actualul preot paroh, părintele Mihăiță-Iulian Țăruș, au fost hirotesiți întru iconom. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a acordat Crucea Șaguniană pentru mireni doamnei Gabriela Scutea și acte de cinstire binefăcătorilor care au contribuit la înfrumusețarea lăcașului de cult.

CITEȘTE mai mult AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri