13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Copiii participanți la evenimentul caritabil „Star pentru o zi!” au oferit publicului un spectacol plin de momente artistice

Știri din Județ

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu a  Arhiepiscopiei Sibiului a fost din nou alături de Asociația „Împreună pentru Ștefan” și cu Interact Sibiu  la un eveniment dedicat înțelegerii integrării și celebrării diversității în comunitatea noastră. A doua ediție a Evenimentului caritabil „Star pentru o zi!” din vara aceasta, din Piața Habermann a adus  împreună copii atipici și tipici într-un spectacol plin de momente artistice. Organizatorii au urmărit încurajarea acceptarea și înțelegerea diferențelor dintre persoane, contribuind la eliminarea stereotipurilor și prejudecăților, informează mitropolia-ardealului.ro

 Asociația „Împreună pentru Ștefan” a fost înființată în anul 2021, având ca scop principal integrarea și acceptarea în societate, a copiilor și tinerilor cu Sindrom Down și alte dizabilități. Acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul, sprijinul și implicarea a cât mai multor persoane sau asociatii. Astfel este si Asociația Interact Sibiucare nu este numai un ONG non-profit care promovează munca in echipă, sportul și dorința de a ajuta. Membrii sai marturisesc ca sunt  „A-ul care face din CASĂ un ACASĂ. Interactul a deschis multe porți în viitorul apropiat tinerilor, iar dorința fiecărei persoane care face parte din acest ONG este de a ajuta comunitatea și de a se dezvolta pe plan social și personal.

Programul evenimentului a inclus prezentări de modă Emilinca Tailor și Elioo, momente muzicale oferite de grupul folk „Balada” și clasa de Canto „Domy Music Star” a Palatului Copiilor din Sibiu, dansuri moderne și clasice coordonate de Alexandru Lazăr din cadrul Dance Xplosion Academy și o piesă de teatru coordonată de Bianca Babeș. Invitatul special al evenimentului a fost Doina Părăian.

Copiilor atipici li se oferă prin astfel de întâlniri oportunitatea de a-și construi încrederea în sine și abilitățile interpersonale prin descoperirea si dezvoltarea unor calitati sau talente in relatie cu ceilalti. Participarea copiilor atipici în activități comunr urmărește încurajarea acceptării și înțelegerii diferențelor în comunitate si contribuie la eliminarea stereotipurilor sau prejudecăților.

Membrii asociaților au încercat să atragă si in acest mod celor din comunitatea locală atenția asupra importanței incluziunii. Am transmis mesajul împreuna pentru a fi mai puternic, exprimându-ne empatia  si sprijinul pentru familiile care se străduiesc prin astfel de proiecte culturale sa-si integreze proprii copii in comunitatea din care fac parte deja.

Proiectul este organizat cu grijă de voluntari dedicați din cadrul Asociației „Împreună pentru Ștefan”, Interact Sibiu și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, care își aduc contribuția altruistă pentru a face ca această experiență să fie memorabilă pentru toți cei implicați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri