12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

În judeţul Sibiu încă mai există şcoli fără canalizare sau cu grup sanitar în curte

Știri din Județ

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu au încă grupurile sanitare amplasate în curtea şcolii, iar alte 12 şcoli nu sunt racordate la canalizare, a anunţat marţi, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Emilian Marius Novac, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural.

„173 de unităţi de învăţământ cu P.J. (de stat şi particulare) au clădirile conectate la serviciul de canalizare, iar 12 unităţi de învăţământ cu P.J. nu beneficiază de această conectare. 362 de unităţi de învăţământ cu P.J. şi structuri (de stat şi particular) au toalete amplasate în clădirile unde se desfăşoară activităţile cu elevii, iar în trei unităţi de învăţământ mai există clădiri care au grupurile sanitare amplasate în curtea şcolii, toate acestea fiind dotate cu vase de toaletă, chiuvete, au apă curentă şi sunt racordate la sistemul de canalizare”, se arată în raportul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Aproape 60.000 de copii vor merge în această toamnă în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu, în cele 332 de unităţi de învăţământ de stat (cu personalitate juridică – 152 şi structuri – 180) şi 33 unităţi de învăţământ privat, potrivit datelor oficiale.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara