12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Jandarmeria Sibiu: „Ieri, patrule de jandarmi au fost prezente în proximitatea a 8 unități școlare din Sibiu, Mediaș și Avrig”

Știri din Județ

În cadrul unei conferințe de presă organizată în sistem integrat la sediul IPJ Sibiu, Colonel Dan Ion, șeful Serviciului Ordine și Siguranță Publică din cadrul I.J.J. Sibiu a transmis măsurile pe care Jandarmeria le-a luat pentru desfășurarea unui an școlar în siguranță.

În contextul începutului anului de învățământ preuniversitar 2024-2025, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a fost dispusă intensificarea măsurilor de menținere a ordinii publice, astfel că, ieri, 9 septembrie a.c., patrule de jandarmi au fost prezente în proximitatea a 8 unități școlare din municipiile Sibiu, Mediaș și Avrig, pentru siguranța elevilor, cadrelor didactice și părinților și pentru buna desfășurare a activităților din prima zi de școală.

În conformitate cu prevederile Planului Național de Combatere a Violenței Școlare, pe timpul anului școlar 2024-2025, obiectivele jandarmilor sunt următoarele:

Desfășurarea misiunilor specifice în zona instituțiilor de învățământ, în mod deosebit pe traseele de afluire/defluire ale elevilor și personalului didactic, în intervalele orare la care încep sau se finalizează activitățile didactice, în scopul prevenirii și descurajării săvârșirii faptelor antisociale și creșterii gradului de siguranță a participanților la procesul de învățământ.

Derularea proiectelor, programelor și campaniilor de prevenire atât independent cât și în sistem integrat.

Identificarea și aplicarea de metode optime în vederea adaptării și diversificării activităților preventive, corelate evoluției situației operative în zona unităților de învățământ.

Planificarea, organizarea și executarea de activități preventiv-educative în concordanță cu domeniile principale de activitate, atât independent cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în scopul promovării unei culturi a non-violenței printre toți factorii implicați în actul educațional, încurajării și promovării în rândul elevilor a unui comportament social adecvat, dar și a cunoașterii metodelor optime pentru reducerea riscului de victimizare.

Sprijinirea structurii specializate din cadrul Poliției în desfășurarea de activități specifice domeniului de activitate, potrivit competențelor, în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Participarea la acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, atât în incinta cât și în zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar.

Pe parcursul întregului an școlar, jandarmii sibieni vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, având ca obiectiv principal asigurarea unui mediu sigur pentru copii și personalul didactic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri