14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Începe Festivalului Ars SACRA la Sibiu

Știri din Județ

Deschiderea oficială a Festivalului Ars SACRA de la Sibiu va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11.00, în sala de expoziții a Primăriei.

Programul evenimentului include alocuțiunile organizatorilor și invitaților, urmate de un intermezzo muzical cu Brita Falch Leutert, Christine Grahl, Jürg Leutert și Klaus Philippi – voce, în care se vor interpreta lucrările religioase „Antifon Ladislaus honoratur”, „Csillagoknak” și „Da pacem” („Dă-ne pacea”), apoi vernisajul expoziției „Legenda Sfântului Ladislau pe fresce ale bisericilor din Transilvania”. Exponatele vor fi prezentate de istoricul dr. Mihály Jánó din Sf. Gheorghe.

„Apoi ne vom muta în Sala Oglinzilor a Forumului German, pentru conferința ‘Regele Sfântul Ladislau’. După tururile religioase în limbile română și maghiară, care pornesc din Piața Huet la orele 16.00, va urma un concert coral în Catedrala Evanghelică Lutherană, de la ora 19.00″, anunță Levente Serfőző, coordonatorul proiectului.

Programul festivalului continuă până în 22 septembrie. La toate evenimentele, intrarea este gratuită.

Cea de a doua ediție a festivalului Ars SACRA este organizată de Centrul Cultural Maghiar din Sibiu. Manifestarea este cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri